Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
akvaryum merakı olanlar
oktay abi sen bundan sonra bır şey yapmadan once bana yada murata sor yada kaya abiye sitede balık besleyen uyeler var ben bi ara baya bı kafa patlatmıstım bu hobıye elımden geldıgınce yardımcı olurum benım ıcın zevk ama tavsiyem en az 200lt akvaryum ve içine tanganıka turu balıklar ozaman cokdaha keyıf alırsınız. kolay gelsın.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
Acaba diyorum sitede akvaryum için bölüler açsammı ??
Bul
Lapsetur yazdı:Acaba diyorum sitede akvaryum için bölüler açsammı ??
bence ola bılır ben baya bı ılgılenırım mesala. nede olsa sevdıgım bır hobı ama bende hobıde cok kus var kara avı var . varda var ama ıyı olur bence.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul
olabilir patron balık balıktır Siyirdim
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
Balıkların ölüm nedeni klor derim bende Oktay.Düşük bir yüzde ile de ani ısı değişikleri..Lepistes gibi ''yavrularını doğuranlar'' türünden tropik balıklar için ideal akvaryum ısısı 26 +- 1 derece ; 28-29 derece gibi sıcaklıklar yetişkin balıklar için ve daha sık yavru alımı için tercih edilir..

Akvaryum için yeni konu başlığı bence fena sayılmaz ama ''gerektiğinde ''hobilerimiz'' başlığı altında paylaşımda bulunulabilir kararı vardı galiba..
Bul
Lakerda yazdı:Balıkların ölüm nedeni klor derim bende Oktay.Düşük bir yüzde ile de ani ısı değişikleri..Lepistes gibi ''yavrularını doğuranlar'' türünden tropik balıklar için ideal akvaryum ısısı 26 +- 1 derece ; 28-29 derece gibi sıcaklıklar yetişkin balıklar için ve daha sık yavru alımı için tercih edilir..

Akvaryum için yeni konu başlığı bence fena sayılmaz ama ''gerektiğinde ''hobilerimiz'' başlığı altında paylaşımda bulunulabilir kararı vardı galiba..

Suyun derecesi 29'du onda sorun yok. Balıklar öldükten sonra akvaryumdaki suyu boşaltırken yoğun klor kokusu aldım
Bul
Şef tam üretme çiftliğine dönmüş senin akvaryum diyecektim Siyirdim ki, kötü haber çıktı sonundaSnifsinf
Geçmiş olsun, ama bizde öğrenmiş olduk. Geçmiş olsun...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Burada klor ve su sıcaklık farkıdır ve çoğu akvaristin bilmediği Ph farkı.Tamam akvaryumdaki suyun sıcaklığını 29 a çıkarttın, yavruları koyduğun kaptaki suyun sıcaklığı daha önemliydi.İkisi arasındaki sıcaklık farkından gitmiş olabilirler.Bir daha böyle bir şey olduğunda yavruları kabınla beraber akvaryumun üzerinde yüzer şekilde yarım saat veya daha fazla süre bırak sıcaklık değerleri eşitlensin.Su değişimine karar vermeden 2 - 3 gün önceden üzeri açık bir kaba su koyman gerek yada damacana su kullanaman daha akılıca bence. Benim kendi yavrularıma uyguladığım yöntem akvaryumun üzerine yüzer havuzlar yapıyorum içinede hava taşı koyup hava veriyorum.Hiç bir problem olmuyor.
Saygılar.
Kum midyesi (cici) diye tabir ettiğimiz beyaz midyeler var kıyıda onlardan kıyıp balıklara versem yerlermi protein amaçlı

Yaşasığım yer ufak bir yerleşim yeri her aradığım yok zaten tek akvaryumcu var oda ufak bir dükkan butür şeyler için 100 Km gidip gelmem gerekiyor
Bul
Bende yeni bakmaya başladım.Bende acemiyim akvaryum konusunda Lepistes,moli,plati ve kılıç balığı beslemekteyim.Daha dün ısıtıcı aldım.Suya hazır su ekledim çesme suyuna,ikigün sonra balıkları koydum.3 lepistesim öldü.Bence sebebi akvaryumda çok çeşit olmasından dolayı balıklar birbirine zarar veriyorlar yüzgeçlerini ısırıyorlar birbirlerinin alışmaları zaman istiyor.Şuan 3 tane lepistes yavrum var.Ayrı bir kapta bakıyorum.Aklıma pet şişe yattı ben de yavruluk yapayım.
Memleket SİVAS/Şarkışla
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Akvaryum ve balıkların bakımı tatar35 1 12,455 26-07-2011, 15:35
Son Yorum: Uzun_ahmet

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi