Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
şu SİKÜLER neki?!!.
Teşekkürler Rauf abi Alkis
Böyle bir konuya değindiğin için.
Trol avcılığı yasaklanmadığı ve halkımız bilinçlenmediği sürece bu görüntülere çok rastlayacağımız kesin..
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Bul
Devenin boynu hesabı maalesef bizim işlerimiz böyle işte.Biz amatörler aman limit altı olmasın diye balıkları suya salarken,bazı kendini bilmezlerle bu yüzden tartışırken adamlar ortalık yerde bu küçücük balıkların ticaretini rahatça yapıyor.Bu hangi akla ve mantığa sığar anlamak mümkün değil.Tarım Bakanlığı na mı yazmak gerekiyor neresi ise bu konuyu resimleriyle birlikte gönderelim.
Önemli bir konuyu paylaştığın için teşekkürler Rauf abiAlkis
Bul
Arkadaşlar bu konuda cok carpıklıklar var acıkca söylemek gerekirki bağzı zıpkıncı doslarım bu konuda serzenişte bulunuyorlar.Zıpkıncıya diyorsunki Lagos,girida orfoz vurmıyacaksın ne büyüklükte ne ağırlıkta olursa olsun hedef balığı korumak üremesine devamlılık sağlamak.Öbür yandan bakıyorsunuz ticari balıkcı paragat döşüyor özel girida veya orfoz icin değil mercan vs dip balığı icin ertesi gün topluyor balıkların icinde orfoz giridada var haliyle balıkcı tezgahına oda gidiyor bizde haliyle rahatsız oluyoruz.
Benim bir başka hobim Ötücü kuş yetiştiriciliği idi kanarya vs yani ispinoz cinsi kuşlar bunların icinde hepimizin bildiği SAKA,FLORYA iskete gibi kuşlarda vardı kırda bayırda bunları tutar bazılarını yetiştirmeğe calışır bağzılarını kanarya ile ciftler melez kuşlar üretirdik.Sonraları bu kuşları tutmak yakalamak,alı koymak avlamak yasaklandı yani koruma altına alındı.Ama ülkemizde yine bunlar tutuldu satıldı Jandarma ve orman memurları ara sıra cıktıkları konturollerde bu kişiler hakkında tutanak tuttular mahkemeye verdiler ama yinede önüne gecemediler sonraları İstanbullu olanlar bilir bu kuşların satıldığı bazı bölgeler vardır eminönünde,mısır carşısındaki dükkanlarda Fatih camisi civarında hülasa bütün kuşcu dükkanlarında.Buralara getirilen kuşlar pazarlanırdı.Ne yaptılar satan ticaret haneleri tespit edip yüklü para cezası verdiler süreli olarak kapattılar şimdi gidin saka kuşu satamazlar gelen kuşları alamazlar neden işin kar imajı gitti haliyle tutanda satamadığı icin bu işten vaz gecti.Şu sıralar ilagal yapılsada yüzde onu gecmez.Buradan şu sonuc cıkıyor isterlerse bu kadar basit kural dışı avlanan boyut,kilo olarak ölcüleri tutmayan balıklar nereye gelir nerelerde satılır bu belli gönderirsin memurunu kapatırsın ticaret hanesini bida bakın bakalım böyle balıkları tutanlardan balıkları alıp satıyorlarmı.tutanın peşine düşmeye bile gerek yok satıcakları yerler belli.Evet bellide COK ZOR be COK ZORRSad
aslında zor değilde ustam nedense ihmal çok var bundan kaynaklanıyorbu kadar ihmalin sonucuda belli yok olmak
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul
balıkçıyı denizde kontrol etmek hem zor hemde pahalıdır, balıkçılar belli yerlerde karaya çıkıyorlar.balıkları karaya çıkardıkları yerlerde gerekli teftiş ve kontrolü yapmak daha kolay.bu noktalarda devlet hem kdv sini alsın, hemde denetimini yapsın.oysa çiftlik ürünlerini gayet iyi denetlediklerini,balıklara, standartlardaysa, sağlıklıysa rapor verildiğini gayet iyi biliyoruz.bu hassasiyeti trol için gösterseler güzel olmazmı?

rauf abi duyarlılığını gösterip böyle bir olayı gösterdiğin için sağolasın.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
abi malesef heryerde durum aynı...trolden oraya gelenler bunlar..gelmeyenler(daha inceleri atılıyor)bunların kaç katı idi kimbilir..
Balık çağırmayı bilmem, onlar beni çağırır...
13-11-1971
Can ARSLAN-İSTANBUL
Bul
Rauf abi, ne desen ne söylesen sonuna kadar haklısın Snifsinf maalesefki ülkemizde bu konular kulak ardı edilip hesaba bile alınmıyor.
Tek kelimeyle yazık...Mahcup
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
yapılacak o kadar çok şey var ki ama yapacak insan yok bu hep böyle buna dur diyemiyoruz ufak yaprakları bitirdiler bu yine mera balığı bitmez ama lüfer tutamaz olduk
Bul
Rauf abi belki birileri bu yazıları es kaza görürde bu tür olaylalara el atar belki. benimkide vicdanlı birisi çıkarsaSnifsinf Ben şahsen bu olayı kınıyorum ve bütün üyelerinde marketlerde balık reyonlarında görmüş olduğu bu tür olaylar karşısında şikayet forumlarını yazıp bildirmelerini rica ediyorum.SnifsinfNayirolamaz
[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]
Bul
rauf abicim hassas bir konuya değinmişsin teşekkürler
keşke herkes bu duyarlılığı gösterebilse
kontrol mekanizmamızı bir türlü tam çalıştıramıyoruz
çalıştırsakta bir yerde bir şekilde deliniyor
tekrar teşekkürler
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi