Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
teknesi olan arkadaşlar için küçük bir bilgi
ercan paylaşımın için teşekkürler yazın deneme şansım olur sandal marmaris'teAlkis
Bul
tepeli35 yazdı:orhan abi ben sana bir mesaj atmıştım dün okuyabildinmi abi.

Ercan,burada olduğum birgünde hava müsait olursa beklerim kardeşimSeerf
Bornova - izmir
Bul
Albatros-gr yazdı:Akillica.. Ercan tesekkurler..Alkis
ben ruzgar veya akinti cok ise,su parasut capayi birakiyorum
[Resim: attachment.php?attachmentid=14088&stc=1&...1235071607]
paraşüt takan tekneler takmayana göre çok daha yavaş akıyor baya işe yarıyor yani.
Bul
Faruğun kullandığı rüzgar çapasından kamyon brandası yapan bir arkadaşa yaptırdım oldukça faydasını görüyorum özellikle çapari avlarında ayrıca demirlediğimiz zaman ip dibi bulduktan sonra kalama verip şamandıra bağlıyoruz böylece çapa ipi tekneden uzak duruyor bol balıklı avlar rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
teknesi olan arkadaşlara bu bilgiler sanırım faydalı olur teknesi olmayanlarin da akıllarında bilgi olarak kalır teşekkürler ercanAlkis
Bul
deniz aşığı yazdı:teknesi olan arkadaşlara bu bilgiler sanırım faydalı olur teknesi olmayanlarin da akıllarında bilgi olarak kalır teşekkürler ercanAlkis

Bende bu çapanın daha gelişmiş bir modeli var...

Sivri olan ucu aynı rüzgar gülü gibi veya huni gibi delik.Deliğin etrafında ,çepeçevre bir kanal içinde ,açık olan ağzı sıkıştırabilecek bir ip düzeneği var.Bunu kullanarak rüzgar durumuna göre suya delikten çıkış izini vererek veya tamamen kapatarak süratinizi dahi ayarlayabiliyorsunuz..

Çok ta kullanışlı..Tavsiye ederim..
Bul
aygroup yazdı:Bende bu çapanın daha gelişmiş bir modeli var...

Sivri olan ucu aynı rüzgar gülü gibi veya huni gibi delik.Deliğin etrafında ,çepeçevre bir kanal içinde ,açık olan ağzı sıkıştırabilecek bir ip düzeneği var.Bunu kullanarak rüzgar durumuna göre suya delikten çıkış izini vererek veya tamamen kapatarak süratinizi dahi ayarlayabiliyorsunuz..

Çok ta kullanışlı..Tavsiye ederim..
Ahmet abi..bunun da bir ucunda kucuk delik var..su oradan az ciktigindan teknenin hizini azaltiyor..
senin o cikis ayalamali herhalde
[Resim: attachment.php?attachmentid=14089&stc=1&...1235071607]
Bul
Albatros-gr yazdı:Ahmet abi..bunun da bir ucunda kucuk delik var..su oradan az ciktigindan teknenin hizini azaltiyor..
senin o cikis ayalamali herhalde

Evet Faruk...

Bu resmi görmemiştim..Aynen dediğim gibi..Şimdi o deliği tamamen açıp istediğin kadar kapatabileceğin bir düzenek olduğunu düşünürsen süratini ayarlayabiliyorsun.Tabii tam kapalı en az sürat ve tam açık en çok sürat oluyor.
Bul
aygroup yazdı:Evet Faruk...

Bu resmi görmemiştim..Aynen dediğim gibi..Şimdi o deliği tamamen açıp istediğin kadar kapatabileceğin bir düzenek olduğunu düşünürsen süratini ayarlayabiliyorsun.Tabii tam kapalı en az sürat ve tam açık en çok sürat oluyor.
AlkisAlkisAlkis
anladin Ahmet abi...
senin sistem daha kullanisliSeerf
Bul
Buradada güzel bilgiler var.Anlamadığım konu çapa neden balığı ürkütür.Farklı yöntemler denenir.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  amatör denizciler için pratik bilgiler(1) deniz aşığı 23 7,699 23-01-2016, 15:32
Son Yorum: çömez
  amatör denizciler için pratik bilgiler(2) deniz aşığı 23 5,272 15-10-2009, 21:52
Son Yorum: u_boy
  amatör denizciler için pratik bilgiler(3) deniz aşığı 10 3,291 09-10-2009, 21:04
Son Yorum: ALTAYLI
  ÇineKop Zamanı Yaklaşıyor dikkat acemiler için ince biilgiler balıkçı_mahmut 15 5,468 10-09-2009, 15:39
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi