07-07-2009, 21:10
Kullanımı yasak ama bende tam olarak detaylıca nasıl donatıldığını ve kullanıldığını merak etmiyor değilim.
paragat nedir?
|
07-07-2009, 21:10
Kullanımı yasak ama bende tam olarak detaylıca nasıl donatıldığını ve kullanıldığını merak etmiyor değilim.
Ben mersin e gittikce barakadi ile avlanıyorum babamın teknesi var kooperatife kayıtlı onunla gidiyorum. benim kullandığımı ince ve kalın diye iki ye ayırabiliriz. ince diye tabir ettiğimiz barakadi 60 lık gözde 40 lık köstek ile yapılıyor daha cok cupra sargoz gibi kıyı balıkları için kullanıyoruz. kalın diye tabir edilen barakadi de ise 120 lik gözde 70 lik köstek kullanıyoruz. her iki barakadi donanımında iki olta köstek arası 3 kulaç kösteklerin uzunluğu ise bir kol boyudur. benim kullandığım ince barakadi 500 iğneden kalın barakadi ise 1500 ineden oluşmakta. yem olarak incede ahtabot yada sübya kalın da ise tuzlanmış sardalye kullanıyoruz. en son gittiğimde 1500 iğneyi 120 kulaç derine ve kıyıdan 8 mil acıkta denize bırakmıştık. iğneleri sermemiz 2 saati buluyor ama toplamamız en az 5 saat sürüyor. son gittiğim avda 120 kulaçtan 80 kilo orfoz 70 kilo da lahoz aldık. bir tanede 10 kiloluk mercan vardı.
barakadecilik zevkli fakat zor bir iştir. bir defa başladınız mı bırakamazsınız. iyi avlar En iyisi biz hiç başlamayalım Murat Bey; ama verdiğiniz teknik bilgiler için teşekkürler.Uygulamasak ta bilgisiz kalmayalım.. ![]() -Lakerda- http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?t=7983 Tarım ve Köyişleri Bakanlığından:
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49) DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
MADDE 17
(2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir
07-07-2009, 22:17
selam..paragat bir çeşit avlanma tekniği olup,hangi balığı avlayacaksan o balığın türüne göre paragat hazırlanır..birçok iğneden hazırlanır..etkili bir avlanma tekniğidir.ama daha önceden belirttiğim gibi hangi balığı avlamak istiyorsan o balığa göre farklı bir paragat hazırlanır..paragat kavramı ayrıntılı bir şekilde öğrenilmesi gereken bir kavram..benim bildiklerim bunlar..
07-07-2009, 22:55
murat.badak yazdı:Ben mersin e gittikce barakadi ile avlanıyorum babamın teknesi var kooperatife kayıtlı onunla gidiyorum. benim kullandığımı ince ve kalın diye iki ye ayırabiliriz. ince diye tabir ettiğimiz barakadi 60 lık gözde 40 lık köstek ile yapılıyor daha cok cupra sargoz gibi kıyı balıkları için kullanıyoruz. kalın diye tabir edilen barakadi de ise 120 lik gözde 70 lik köstek kullanıyoruz. her iki barakadi donanımında iki olta köstek arası 3 kulaç kösteklerin uzunluğu ise bir kol boyudur. benim kullandığım ince barakadi 500 iğneden kalın barakadi ise 1500 ineden oluşmakta. yem olarak incede ahtabot yada sübya kalın da ise tuzlanmış sardalye kullanıyoruz. en son gittiğimde 1500 iğneyi 120 kulaç derine ve kıyıdan 8 mil acıkta denize bırakmıştık. iğneleri sermemiz 2 saati buluyor ama toplamamız en az 5 saat sürüyor. son gittiğim avda 120 kulaçtan 80 kilo orfoz 70 kilo da lahoz aldık. bir tanede 10 kiloluk mercan vardı. Teşekkürler Murat Bey. Köstek ve beden olayı tamam, peki düzenek nasıl oluyor? parakete dibemi yatıyor, belli bir yüksekliktemi oluyor. şamandıralar-fırdöndüler-ağırlıklar vs. onlarıda açıklayabilirmisiniz zahmet olmazsa. Mantığını anlamak için soruyorum sadece.
07-07-2009, 23:11
(Son Düzenleme: 08-07-2009, 00:03, Düzenleyen: Albatros-gr.)
balıkoltası yazdı:Teşekkürler Murat Bey. Köstek ve beden olayı tamam, peki düzenek nasıl oluyor? parakete dibemi yatıyor, belli bir yüksekliktemi oluyor. şamandıralar-fırdöndüler-ağırlıklar vs. onlarıda açıklayabilirmisiniz zahmet olmazsa. Mantığını anlamak için soruyorum sadece.Burasini gene ben aciklayayim Birol. Atmazdan evvel,paragat legeninin icindeki ana misinenin uzerine cakil konur,bu paragatin atilirken misinelerin duzenli olarak cikmasini saglar Atmiya baslarken,suya altinda agirlik olan bir duba birakirsin,bu paragatin bir basidir,ayni sekilde birde sonuna birakilir.Ilk biraktigin dubaya,paragatin ana misinesi baglanir,ve tekne ilerlemeye baslar,kancalar sirasi ile denize dusmeye baslar...bu sonuna kadar boyle gider... Kuma(yani mirmira atilan paragat kolaydir...sadece esit araliklarla (20-30 kancada bir)agirlik koyarsin.. gelelim tasa atilan paragata..burada araya konulan agirliklarin ,aralarina birde ufak dubaciklar baglarsin....bunlar paragatin butun mirmirdaki gibi yere yatmasini engeller..cunku tasta paragati butun yere birakirsan,alamassin ..takar...kiboyle atildiginda yine takiyor,cok defa ana misinede kopuyor,o zaman en yakin dubacigi tutup..geri-geri gidip..kopan yerden devam ediyorsun toplamaya...diger basa gitmek koptugunda son care,, yani tasta paragat bir suyun yuzeyinin 2 metre altina kadar cikiyor,devaminda dibe kadar iniyor...ne kadar dipte-ne kadar yuzeyde avlanmasini sen ayarliyorsun...o agirliklari ve dubaciklari ne kadar kanca sayisini az veya cok aralikli koymana bagli..buda meranin derinligi ile baglantili ve hangi baligi avlanmak istedigin ile baglantili... benim attigim paragat,ikincisinden..taslik meraya atilandan... umarim istedigin bilgileri yazmissimdir ![]() duba=samandira
08-07-2009, 00:06
Albatros-gr yazdı:Burasini gene ben aciklayayim Birol. Bilgiler için teşekkürler Faruk ![]() ![]()
Bornova - izmir
08-07-2009, 00:08
orhanekmekci yazdı:Bilgiler için teşekkürler Farukher seyde oldugu gibi,pratik ile ogrenmek isin en guzeli..
08-07-2009, 00:11
Albatros-gr yazdı:Burasini gene ben aciklayayim Birol. Anladım Faruk Bey şimdi. ![]()
08-07-2009, 00:17
balıkoltası yazdı:Anladım Faruk Bey şimdi.bir isi severek yaptiginda...ne is olursa olsun ,biliyorsun hic zor gelmez.. bunuda severek ve zevk duyarak yaparsan,her isi kolay gelir.. tabii dediginde haklisin...biraz dikkat ve titizlik ister..o samndiralar,agirliklar v.s-v.s. gerecleri duzenli bir sekilde toplarsan ,bir dahaki atista kendin zorluk cekmessin...soylemek gibi olmasin ben teknemde cok titizimdir,yanlis anlasilmasin malim kiymetli olarak nitelendirilmesin,sadece teknedeki he gerec yerinde olmali...su an tekneme bindigimde kapali gozle her seyi yerinde bulmaliyim..neyse bu benim tabietim..konu ile ne alakasi varsa yazdim iste
08-07-2009, 00:29
yemlemesi-atmasi..okadar degilde..cok kisiye ayiklamasi(temizlemesi )zor gelir..yani paragati legenin icine oldugu gibi kancalarida beraber toplanir..sonra o toplanik paragatin uzerine cakil konur...ve o legenin icinden sirayla kancalar...bedenle cekilip baska bir legenin mantarina sirayla saplanir(bedende diger legenin icine),yemlemeye hazir duruma getirilir..
toplamasina gelince o isin en zevkli yani. ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
büyükçekmece de kıyıdan avlanan arkadaslar var mı durum nedir acaba? | cuneyt | 16 | 5,092 |
11-03-2010, 22:23 Son Yorum: cuneyt |