Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Böbrek rahatsızlığı çekenlere
munzur74 yazdı:merhaba arkadaşlar..

uzun yıllardır taş rahatsızlığını yaşıyorum. her 2 senede bir taşlar ağrılarla tekrar oluştuklarının haberini veriyorlar. Bunların dışında birde polikistik böbrek rahatsızlığımda var. Bugün doktora gittim sağda 3 ve solda 1 olmak üzere taşlar olduğunu, en büyüğünün 13 mm çapında olduğunu, aşırı derecede kistlerin olduğunu ve böbreklerin boyutlarının arttığını doktor belirtti. bu rahatsızlıkların tedavisi yok arkadaşlar. Herşeyi denedim denemediğim birşey kalmadı. Ama bir umud yinede nasıl bir yöntem olursa olsun ağrıların için herşeye saldırıyorsun. Bu balık taşını bugün aldım bunu deneyeceğim. Ayrıca şu Rowatinex denen ilacıda almak istiyorum. Bana Türkiyede bulabileceğim bir yer söyler misiniz...Hepinizi saygı ile selamlıyorum..
yılmaz bey çok geçmiş olsun..
eşkina taşı ufak taşlara ve büyük taşların uclarını ufalamaya yarıyor o nedenle çok fazla ümit bağlamamakla beraber denemenizde en azından zarar olmaz.
ilaç konusunda bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
tekrar geçmiş olsun.
Bul
Yılmazcım öncelikle hoş geldin.Konuyu takip edersen mutlaka yardımcı olmaya çalışan birilerini bulacaksın.Gelmiş-geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum...Affet
Bul
ALTAYLI yazdı:Arkadaşlar uzun yıllardır yaşadığım böbrek rahatsızlığım son 3 aydır bana illahlah deirtmiş ve çaresiz bırakmıştı.Böbreğimin içine gömülmüş olan üst üste iki kesme şeker büyüklüğündeki taş ancak çekenlerin bileceği bir acıyla karşı karşıya bırakmış ve ameliyat olamıyor idim.Çünkü gömülü ve böbrekte büzüşme yapıyor ve kırılamıyor idi.Yapılacak ilaç desteği ile parçalanacak ve penisten girilerek operasyon düşünülüyor idi.
Bir arkadaşımın ofisinde bu konuları konuşurken tanıştığım biri benim yaşadıklarıma yakın rahatsızlık yaşadığını ve bir dostunun tavsiyesi üzerine Almanya'dan ilaç getirttiğini anlattı ve tavsiyede bulundu.
Hassas mide'lerin bile rahatça kullanabileceği bu bitki özlü ilacı bende getirttim ve şimdi taşlarımdan kurtulmuş vaziyette sizlere tavsiyede bulunabiliyorum.
ROWATINEX adlı bu ilaç bilenler bilir çocukluğumuzda küçük top drajeler halinde balık yağları verirlerdi annelerimiz aynen öyle bir yapıda ve 100'lük kutuda. Almanya ve bir çok Avrupa ülkesinde ekolojik ürünler satan mağazalarda bile satılmaktadır.Yani reçete bile gerektirmiyor.Hiç bir yan tesiri olmayan bu ürün tam 40 yıldır satılmakta ve Ülkemizde bulunmamaktadır.(burada yorum size ait)Sanırım bu sektörü yöneten ve yürütenler bizleri çok çok düşünüyorlar!
Günde 4 kez aç karnına alınabilen bu ilacı ben sabah ve akşam yemeklerden yarım saat önce alarak tam 45 günde (Ramazan'da ara verdim) bu illetten kurtuldum. Küçük parçalar ve kum halinde çok rahat bir dökümle taşları attım. Başlamadan önce çekilen filmlerim ile dökmeye başladığım ve son durumdaki filmlerim bunun en güzel çekim hatırası olarak saklamaktayım.
Sağlık gibi şaka bile götürmeyecek böylesi hassas bir konuda yaşadığım olaylar ve bire bir tavsiyede bulunduğum kişilerin kullanımlarından sonra siz forumdaki tüm arkadaşlara rahatlıkla bu konuyu aktarabiliyorum.
Uzunzamandır deniz ve balık üzerine sizlerle görüşüp paylaşımda bulunamadım.Yeni katılan tüm üyelere hoş geldiniz derken eski arkadaşlara da selam olsun
Sevgiyle ve sağlıkla kalın.

Kardeşim harikasın gerçekten.Bir çok insan sana şu anda içinden gelen tüm güzel duaları okumaktalar.Böyle bir paylaşım, senin sağlığına ve sağlımıza önem verdiğinin ve ne denli mükemmel bir insan olduğunun göstergesidir.Teşekkürler ediyorum ve alnından öpüyorum.Sağlıcakla kal...

Bu ilacın ülkemizde bulunmaması ise, rezaletin ve vurdum duymazlığın son perdesidir.Utanç vericidir.Yazık! Yazık! Yazık!....
Bul
AffetBu konuda size iyi bir haber. SGK yazmıyor ama eczanelerde var. Çok çok iyi oldu. Gerçi yurt dışı ile fiyat aralığı açık ama elimizin altındaGulumseCahit kaptan sana da çok teşekkür ederim. Yılmaz kardeşime acil ş,falar
Bul
ercan abi bu konuda müzdarip olan çok arkadaşlarımız var .bizlerde (gerçi sende biliyorsun eşkina taşı )öneriyoruz .ama tedavi yi sende güzel açıklamışsın gündemde kalsın diye yorum yazıyorum.tekrar geçmiş olsun Affet bu tür hastalığı olanlarada acil şifalar diliyorum Affet
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
öncelikle herkeze selamlar. adı geçen bu ilaç böbrekte taşının parçalanarak dışarı atılmasına mı yoksa dışarı atımda ağrının azaltılmasına mı iyi geliyor ? tecrübe eden arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Hepimize geçmiş olsun..
Bul
ga74 yazdı:öncelikle herkeze selamlar. adı geçen bu ilaç böbrekte taşının parçalanarak dışarı atılmasına mı yoksa dışarı atımda ağrının azaltılmasına mı iyi geliyor ? tecrübe eden arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Hepimize geçmiş olsun..

Gökhan kardeşim hoş geldin.
Konuyu en baştan incelersen bir çok bilginin bir arada olduğunu göreceksin.Bu hastalığı çeken çok kişi var.Zaten Ercan abim ilk mesajda herşeyi anlatmış.Devamındada diğer arkadaşlar ekler yapmış.Konu uzun zamandı açık olduğunda bilgi çok.Umarım sanada faydası olur.Geçmiş olsun kardeşim.
Bul
Gökhan hoşgeldin iyi paylaşımlar dilerim. Geçmiş olsun Yalıçın abinin dediği gibi konuyu baştan biraz okursan gerçekten iyice bilgilenirsin. Bu arada bu ilaç artık çok şükür resmi olarak eczanelerde satılmakta ve doktorların hepsi yakından biliyor. Prunol denilen gronül ile birlikte kullanılması durumunda hem taşı döküyor hemde çekilen acı çok azalıyor. Yaşayan bilir abicim. Allah kimseye vermesin.76Ben de çok şükür artık kendini göstermiyor. Neler çektim nelerSnifsinf
Bul
Böbrek taşları oluşumu itibariyle farklılık göstermektedir. bazen böbrek taşları böbrek içinde bir bütün, bazende irili ufaklı fakat onlarca taş oluşabilmekteder. tavsiye edilen ve kullanılan ilaçlarda böbrek taşlarının oluşumuna göre ya faydalı olur yada faydası olmaz. Nihat Bey'in dediği gibi özellikle uzman hekime muayene olmadan asla ve asla herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır.
Böbrek taşı, tıpta "nephrolithiasis" ya da, "urolithiasis" olarak bilinen, böbreklerde biriken sert madensel maddelere verilen addır.
Kalsiyum oksalat, veya ürik asit gibi maddeler idrar içerisinde normalde beklenenden daha yüksek yoğunlukta bulunursa böbrek taşı oluşur. Bu maddeler kristaller halinde böbrekte çökelebilir ve zaman içerisinde büyüyerek böbrek taşını meydana getirir. Taşlar yer değiştirerek veya idrar kanallarından aşağıya doğru hareket ederek vücuttan atılabilir. Ancak idrar kanalının herhangi bir düzeyinde takılarak idrar akışına engel oluşturan taşlar genellikle korkulan, şiddetli tipik böbrek ağrısına yol açar.
O zaman Pergutan nefrolitotomi ameliyatı (Genel Anastezi altında yapılan Kapalı bir ameliyattır. Tek bir delikle böbrege ulaşıp taşı kırma ve parçalama ameliyatıdır.) yada,
Üreterolitotripsi (URS) ameliyatı (Buda Spinal Anastezi altında yapılan kapalı bir ameliyattır. Penisten içeriye mesaneye girilir mesaneden de orbis dediğim üretere girlerek orada bulunan taşları kırma ve parcalama işlemlerideir.)
ARKADAŞLIK ; BİR ÖMRE BEDEL SEVGİNİN GETİRDİĞİ KARDEŞLİKTİR.
A Rh (+)
Bul
Krizoberill yazdı:Böbrek taşları oluşumu itibariyle farklılık göstermektedir. bazen böbrek taşları böbrek içinde bir bütün, bazende irili ufaklı fakat onlarca taş oluşabilmekteder. tavsiye edilen ve kullanılan ilaçlarda böbrek taşlarının oluşumuna göre ya faydalı olur yada faydası olmaz. Nihat Bey'in dediği gibi özellikle uzman hekime muayene olmadan asla ve asla herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır.
Böbrek taşı, tıpta "nephrolithiasis" ya da, "urolithiasis" olarak bilinen, böbreklerde biriken sert madensel maddelere verilen addır.
Kalsiyum oksalat, veya ürik asit gibi maddeler idrar içerisinde normalde beklenenden daha yüksek yoğunlukta bulunursa böbrek taşı oluşur. Bu maddeler kristaller halinde böbrekte çökelebilir ve zaman içerisinde büyüyerek böbrek taşını meydana getirir. Taşlar yer değiştirerek veya idrar kanallarından aşağıya doğru hareket ederek vücuttan atılabilir. Ancak idrar kanalının herhangi bir düzeyinde takılarak idrar akışına engel oluşturan taşlar genellikle korkulan, şiddetli tipik böbrek ağrısına yol açar.
O zaman Pergutan nefrolitotomi ameliyatı (Genel Anastezi altında yapılan Kapalı bir ameliyattır. Tek bir delikle böbrege ulaşıp taşı kırma ve parçalama ameliyatıdır.) yada,
Üreterolitotripsi (URS) ameliyatı (Buda Spinal Anastezi altında yapılan kapalı bir ameliyattır. Penisten içeriye mesaneye girilir mesaneden de orbis dediğim üretere girlerek orada bulunan taşları kırma ve parcalama işlemlerideir.)
Ahmet kardeşim tabiiki Uzman hekime danışılmadan bir şeyler kullanmak doğru bir davranış değildir. Bizlerde bunu paylaşırken başımızdan geçenleri ve şimdiki durumu anlattık. Kaldıki sen sağlık sektöründesin ve bu durumu yakınen biliyorsun. Tabiiki taşın durumu çok önemli. Ben taş kırdırmanın ve çektiğim acıların ne olduğunu yakından biliyorum ve bildiğim bir başka konu da tıptaki gelişmelerin ne kadar hızlı seyrettiğidir. Hatırlatman için teşekkürler
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  AVAKADO VE BÖBREK TAŞLARI ahidirzaman 12 5,195 22-12-2008, 00:08
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi