20-09-2006, 13:39
2001 Ekim ayının ortaları Yer: Dragos Sahil, kıyıdan arkadaşlarla beraber sarıkanat için oltalarımızı atmıştık, saat:22:00-23:00 suları hava açık ve hafif rüzgarlıydı, birkaç tane sarıkanat yakalamış av pek zevkli geçmiyordu, yemlerimiz genelde istavrit fleto şeklindeydi. Son atış olarak bütün bir istavriti oltaya taktım ve var gücümle fırlatım, 5-10 dk bekledikten sonra olta yerinden fırlayıp kayalıklara düştü, ne olduğunu anlamamıştım. Oltayı biraz çekince baktım uzaklarda gezeliyor, 1-2 tasmalama hareketinden sonra yavaş yavaş çekmeye başladım.Makinam pek sağlam değildi gacır-gucur sesler arasında makinam bozuldu ve daha fazla dayanamadı ( sanırım bilye dağıttı ), bu arada herkes başıma toplanmıştı ne çektiğimi bilmiyordum, Köpek balığı veya başka bişi sanıyorduk. Kamışı yere attım ve el ile çekmeye başladım, Bu arada millet ışıldaklarını denize çevirmiş balığa bakıyordu, uzun bir uğraştan sonra balığı aldım, çok heyecanlanmıştım.Arkadaşlar ölçtü tam 52 cm geliyordu, burada hiç kimse bukadar büyük bir KOFANA almamış bugüne kadar.(O rada bulunan Balıkçılar öyle söylüyor ) O heyecanla balığı kovaya koyduk kuyruk kısmı dışarda kalmıştı, ve ava devam ettik.Sonra bir ara kovadaki balığa baktım yerinde yoktu.2-3 metre ileyiye bir baktım küçük bir kedi yavrusu benim 52cm lik KOFANA nın kuyruğndan tutmuş götürmeye çalışıyor.Koşarak balığı aldım.O günü hiç unutamam.Hayatımda ilk defa bukadar büyük bir balık yaalamışım, kedi sen gel onu da almaya çalış.
ertesi gün 4 kişi O balığı afiyetle yedik.
Murat
-----------------------------------------------------------------
NOT : Bu arada Dragosta Adalara doğalgaz çalışması olduğundan 2 senedir balık kaçmıştı bu bölgeden. Ama geçen ay ( ağustos 2006 ) çalışma bitmiş ve lüferler bu bölgeye gelmişler (duyduğum kadarıyla ). Bu akşam ( 20/09/2006) gidip.Kıyıdan deneyeceğim. Umarım yarın resimleri bu sayfada görebilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------
ertesi gün 4 kişi O balığı afiyetle yedik.
Murat
-----------------------------------------------------------------
NOT : Bu arada Dragosta Adalara doğalgaz çalışması olduğundan 2 senedir balık kaçmıştı bu bölgeden. Ama geçen ay ( ağustos 2006 ) çalışma bitmiş ve lüferler bu bölgeye gelmişler (duyduğum kadarıyla ). Bu akşam ( 20/09/2006) gidip.Kıyıdan deneyeceğim. Umarım yarın resimleri bu sayfada görebilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------