Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iç sularımız ve çevre kirliliği
Maalesef içsularımızda kirlilik giderek artıyor.
Ben Amasya'da yaşıyorum ve yeşilırmak ile içiçe yaşıyorum.
Hemen her yıl fabrikaların bıraktığı zehirli maddeler nedeni ile
toplu balık ölümlerine şahit oluyorum.
İnsanın içi acıyor bunları gördükçe
İnşallah bu sene bu olaylara şahit olmayız temennisini taşıyorum

çevreye bu kadar duyarsızlaşırsak çocuklarımıza bırakacağımız mirastan utanabiliriz
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
Bul
Allaha şükür bizim burda öyle kirletme fenlan yok bir balık avcıları olarak giddimiz mekanları devamlı temizlemişiktir fabrika tıkları desen benim bildiğim kadarıyla oda yok inşallah amasyaya da çözüm bulunurda bir an evel balıklar eski yaşantılarına geri dönerSeerf
Bul
Hakan aynı konu eskişehirdede yaşanmıştı yıllar evvel, ama iş suçluları bulmaya gelince yok
Bu tür olaylar önlenmediği sürecede bunlar devem edecek gibi gözüküyor, kısacası bizdeb sonra gelecek nesillere balığı müzelerde gösterirler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
hakan maalesef yurdumun tipik özelliği.ye iç kullan at ama nereye .su alır götürür düşüncesi ile yaşamak artık moda olmuş.fabrikalarda da aynı zihniyet ,zaten dikkat edilirse atığı olan fabrikalar genelde su kenarlarına kurulur.niye en kısa yoldan en ucuz yoldan atığı boşaltmak.
Kurulu olan fabrikalarda buna çare atığı temizleyecek bir tesis kurulmalı ve bu atığı zararsız bir şekilde boşaltmalı.maliyeti elbette var.ama 2-3 defa ceza yese zaten bu tesisin parası çıkar.devlet ceza yazacağına fabrikayı kapatmak için çalışsa emin olunki o fabrikalar hemen atık temizleme tesisini kurarlar.ama bu böyle olmuyor.her sene 1-2 ceza yiyorlar.adamlar kârdan zarar etmeyi göze alıyor.su kirlenmiş ,balıklar ölmüş,çevre kirlenmiş kimin umrunda.yazıkki ne yazık.Snifsinf
[Resim: hareketlileoparob5.gif]
[Resim: kpekolubi1.gif][url=http://img528.imageshack.us/my.php?image=y1prifipo8hfzbgszwclxsvnv3.gif][/url]
Bul
evet !!!
çocuklarımıza ve gelecek nesillere de balık avcılığı gibi bir zevk bırakmak istiyorsak
daha dikkatli ve çevreye karşı daha duyarlı olmamız gerekiyor bence
Tırıvırıya HAYIR
Hakan / 1977 / Amasya
Bilgi Paylaşıldıkça Güzeldir!
Bul
Bizim gibi sitelerin çoğalması, biz amatörlerin artması ve duyarlılığımız bu hoş sohbetlerle daha da artıyor kanısındayım. Şimdileri eskiye nazaran daha rahat ihbarda bulunabiliyoruz. 10 ihbardan birisi değerlendirilse, yasal işlem uygulansa bu bile doğaya katkı getirmektedir. Gittikçe bilinçlenilmesi ve toplumun duyarlılığının artması çok güzel. Eskiden doğa düşmanları sadece yetkililerden çekiniyordu, artık bizlerden çekiniyor, insanlardan utanıyor haldeler.. Demekki yol katetmeye devam ediyoruz. Hatalıları bilgilendirelim, uyaralım. Doğru yolu gösterelim. Geleceğe daha pozitif bakalım. Bizler bu dünyayı dedelerimizden miras almadık, torunlarımıza vermek üzere emaneten teslim aldık.
Bul
deniz kirliliğinden ziyade,çevre kirliliğinin öncelikle önüne geçilmesi gerekmektedir.Çünkü çevre kirliliği beraberinde deniz kirliliğini getirir.Ekolojik sistemin bozulmasının en önemli nedenlerinden biri de çevre kirliliğinin artması.Toplum olarak bize düşen görev daha duyarlı olmak.Bilinçli nesiller yetiştirmek,ve bu yolda yürümelerini sağlamak.Daha temiz bir dünya diliyorum.LÜTFEN DAHA DUYARlı olalım.
Bul
ah şu bilinçsizlik ve açgözlülük olmasa insanlarımızda.. çevre kirliliği de dahil pek çok konuda mağduruz sayelerinde..
Egemen 1989
Salihli/Manisa +Eskişehir
Bul
murki yazdı:Bizim gibi sitelerin çoğalması, biz amatörlerin artması ve duyarlılığımız bu hoş sohbetlerle daha da artıyor kanısındayım. Şimdileri eskiye nazaran daha rahat ihbarda bulunabiliyoruz. 10 ihbardan birisi değerlendirilse, yasal işlem uygulansa bu bile doğaya katkı getirmektedir. Gittikçe bilinçlenilmesi ve toplumun duyarlılığının artması çok güzel. Eskiden doğa düşmanları sadece yetkililerden çekiniyordu, artık bizlerden çekiniyor, insanlardan utanıyor haldeler.. Demekki yol katetmeye devam ediyoruz. Hatalıları bilgilendirelim, uyaralım. Doğru yolu gösterelim. Geleceğe daha pozitif bakalım. Bizler bu dünyayı dedelerimizden miras almadık, torunlarımıza vermek üzere emaneten teslim aldık.

ustam61 yazdı:Evet arkadaşlar.ceza yazmak sorunu çözmüyor.
Çankırı İlinin tam ortasından bir çay akardı yıllar önce.(30-35 yıl kadar )kurulan bir süt fabrikası artığını çaya boşaltmaya başladığında ortalık çok kötü kokmaya başlamıştı.bu çaydan sulanan bahçelerde sebze ve meyvelerde şekil bozuklukları olmaya başladı.çok güzel olan salatalık ve biber mahsul vermemeye başladı.Tabii çaydaki canlılarda etkilendi.fabrika kurulmadan evvel kızılırmaktan yumurtlamaya bu çaya gelirler yumurtalarını bırakır geri dönerlerdi.artıklar bırakıldıktan sonra kurbağalar bile çayı terketti.çevre müdürlüğüne defalarca müracaat eden bahçe sahipleri bir sonuç alamadı.çaya dökülen borunun ucu kapatıldı,jandarma nezaretinde fabrika tarafından açıldı.boru fabrika sınırları içinde kırıldı.yapanlar mahkemelerde uğraştı.
velhasıl kendi elimizle idam ediyoruz kendimizi."dur "diyen yok."Dur" diyene kızıyorlar .

eldapan yazdı:deniz kirliliğinden ziyade,çevre kirliliğinin öncelikle önüne geçilmesi gerekmektedir.Çünkü çevre kirliliği beraberinde deniz kirliliğini getirir.Ekolojik sistemin bozulmasının en önemli nedenlerinden biri de çevre kirliliğinin artması.Toplum olarak bize düşen görev daha duyarlı olmak.Bilinçli nesiller yetiştirmek,ve bu yolda yürümelerini sağlamak.Daha temiz bir dünya diliyorum.LÜTFEN DAHA DUYARlı olalım.

Arkadaşlarımızın tüm düşünlerinize katılıyorum.Mücadeleye ve toplumu bilinçlendirmeye devam etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu bir süreç meselesi. Umarım bu yaşanan süreçte herşeyi yok etmeyiz.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Güzel Yurdumun tüm sularında(içme suları dahil)bu tür kirlilikler mevcut.
Evlerimizdeki musluklardan akan sular klor kokusundan içilmiyor.
Her konuda olduğu gibi bunda da eğitim şart.
Ama biraz zamana ihtiyacımız var gibi.
Az daha sabırla herkesin bilinçleneceğini umuyorum.Yoksa hem balıksız hem susuz kalacağız.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  önemli deniz kirliliği vakalari sirenia 3 1,972 15-10-2011, 10:33
Son Yorum: sirenia

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi