Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zehirli balıklar...
arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım ben.  Zehirli balıklarla ilgili bilgi arıyordum sizin siteye rastladım çok güzel ve donanımlı bir siteniz var...geç keşfetmek kötü oldu aslında...ben sizlere kapsamlı bir soru  sorarak başlamak istiyorum Türkiye denizlerinde yaşayan zehirli balıklar nelerdir ?....72
Bul
[attachment=1399]VATOZ[attachment=1398]TRKONYA[attachment=1397]İSKORPİT76 öncelikle aramıza hoşgeldin..benim bildgim birkaç balıkvar zehirli olan..trakonya,iskorpit ve vatoz balığı..bunlardan trakonyaya çok dikkat etmelisin diğerlerine nazaran daha ağrılı oluyor.özellikle sırt yüzgeçlerinde bulunan dikenlerden uzak dur.iskorpitinde dikenleriaynı şekilde can yakar ama trakonyadan daha az ağrılı olur..o yüzden iskrpit trakonya çektiğin zaman balığı ağız kısmından tutarak iğneden çıkar,gövdesinden tutma..vatozun kuyruğundaki iğneyle hiç tanışmadım ama onun ölümle sonuçlanan hikayelerini duydum..o yüzden vatozdan uzak dur..bu zehirli balık diyelimki elini soktu..ne yapcaz?sokulan yeri biraz kanat amonyağa batır..ağrıyı hafifletiyor..o yoksa eline işeyeceksin.oda amonyak görevi görür..oda yoksa kovadan bir balık al parmağını balığın karın boşluğuna sok..ben denemiştim ağrı geçmşişti..eğer ağrı çok şiddetlenirse en yakın sağlık kuruluşuna başvurman gerekebilir..allah korusun bazen bu zehirler kişide allerjik reaksiyona neden olup solunumu deprese edip nevessiz kalmana neden oluyor..o yüzden bu balıklara dikkat et...tekrar hoşgeldin aramıza.balıkların resimlerini atmaya çalışıcam...kalın sağlıcakla..OZAN BALIKÇI...RASGELE..
Bul
durucan evvela aramıza katıldığın icin tebrik ederim iyi bir yere geldin BALIK and OZAN arkadaşımızın yazdığına birde senin tanıman gerekir akdenizin meşhur sokar balığı var.ama tabi yukardakinin zehili balıklarına göre devede kulak antalyanın icindenmisin birde yaşını yassan birbirimize hitap ederken daha dikkatli oluruz.:0507:rastgele.
Balık olmasada denizdeki tehlikelerden 2 tür.
Deniz çıyanları çok yavaş hareket eden canlılardır, bu yüzden sadece dikkatsiz balıkadamlar için tehlike oluştururlar. Özellikle yaz aylarında pek çok dalgıç, dalış kıyafetleri olmadan dalış yapar. Kayalık bölgelerde dolaşırken deniz çıyanlarının ortamda bulunabileceği düşünülerek taşlara ve kayalara sürtünmekten kaçınılmalıdır.

Bu hayvanın besinleri arasında leşler, ilk sırayı alır. Bu yüzden sualtında ölü canlılara dokunmamak gerekir, keza beslenme işlevini tamamlayan bir deniz çıyanı ölü canlıdan ayrılmış olsa bile, setaları bu ortamda bulunabilir.

Balıkçı ağlarına yakalanan balıklar arasında da çok sık görülen deniz çıyanları, ağdan balık toplarken de zehirlenmeye neden olabilir.
ALINTIDIR.

DERİSİ DİKENLİLER:[size=x-large][font=Arial]
Korunma Yolları: Özellikle kayalık bölgelerde denize girerken dikkat edilmesi gereken bu çantalar küçük bir dikkatsizlik sonucu istenmeyen durumlara yol açabilir. Bunun için de eğer kayalık bir yerlerde denize giriyorsak bastığımız yere dikkatli bakmalı, mümkünse koruyucu ayakkabılar giymeliyiz.

Ama bazen bu bile bir işe yaramayabilir. Aynı durum, dalgıçlar için de geçerlidir. Kayalık bölgelerde dalış yapılırken, iyi kamufle olmuş deniz kestaneleri dikkatsizlik sonucu yaralanmalara neden olabilmektedir.
Bul
ben 22 yaşındayım...SDÜ Su ürünleri fakültesi son sınıf öğrencisiyim...antalya merkez denim. avcılıkla pek ilgilendiğimi söyleyemem vakit müsait olmuyor maalesef :0521:
Bul
durucan aslında vakit bulsanda bu zevki bir tatsan.Ispartada göl ,baraj muhakkak vardır.Bence zaman ayırabilirsen.hatta ıspartalı arkadaşlar forumda varmı bir bakayım.onlarla irtibata geçmeni öneririm.
Bul
forumda 4 tane ıspartalı arkadaş var.Ama daha hiiç mesaj olayına girmemişler.Sadece üye olarak gözüküyorlar.Ama Antalyalısın ya .o yöreden şimdilik rauf abiyle tanışmanı isterim.
Bul
yok ankaralıyım...antalya da yaşıyoruz...74

tanışayım tabi...
Bul
öyleyse durucan ya burdan yada özelden rauf abimize mesaj at.Onun bilgilerinden yararlanmanı isterim.Kendisi Alanyada yaşar.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  hangi balıklar boru kurdu sever? merso7525 11 3,651 09-09-2013, 19:10
Son Yorum: ishak BALLICA
  balıklar genellikle ne yem sever merso7525 3 1,794 04-09-2013, 20:31
Son Yorum: merso7525
  BALIKLAR ve ANFİBİYENLER LeVrEkCi 3 1,882 10-12-2008, 02:45
Son Yorum: MaVrUşGiL
  akcigerli balıklar LeVrEkCi 6 1,954 10-12-2008, 01:38
Son Yorum: çatalca 84
  Türkiye'de ki Kemikli Balıklar... Boğaziçi 15 13,886 08-07-2008, 01:33
Son Yorum: FreeSouL
  en özel balıklar LeVrEkCi 16 4,336 25-02-2008, 18:14
Son Yorum: Kamil ILIPINAR
  Balıklar hakkında ilginç bilgiler LeVrEkCi 6 2,757 06-10-2007, 02:13
Son Yorum: beyazgolge55
  acemicilerce karıştırma ihtimali yüksek olan balıklar big fish onur 20 3,361 28-07-2007, 08:20
Son Yorum: ANTALYALI07
  Türkiye'de ki Kıkırdaklı Balıklar... Boğaziçi 5 2,369 09-07-2007, 00:02
Son Yorum: H.A.R.U.N
  yüzme kesesi olmayan balıklar LeVrEkCi 10 3,332 11-05-2007, 14:11
Son Yorum: GURHAN

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi