Yorumları: 8
Konuları: 1
Kayıt Tarihi: 26-03-2009
arkadaşlar ben tır şoförüyüm.Tahmin ettiğiniz gibi yemeğimi kendim yapmak zorundayım.Tahmin ettiğiniz gibi domuz korkusuna avrupada sadece balık ve tavuk tüketiyorum.Avrupada ki balıkların tadı saman gibi.Ben ne yaparsam bu balıkları alıştığımız tadında yiyebilirim.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan benimle paylaşmalarını rica ediyorum.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Kayıt Tarihi: 21-12-2005
tahir aramıza hoşgeldin,
balık pişirme işi aslında balıktan balığa değişir.
lezzetli olsun dersen kolay ama sağlıksız olan yöntem olan yağda pişirmeni tavsiye ederim.
ayrıca yine kolay pratik bir yöntemde buğulama yapabilirsin,
ufak bir tepsiye soğan,sarmısak,domates,tuz,karabiber,(isteğe bağlı mantar,defne yaprağı,limon)ve balığı koyup çok az su ve yağ ilave edip üstünüde folyo ile kapatıp tüpün üstünde pişirebilirsin.
asıl en saglıklısı ızgaradır ama hem mangal işi var hemde her balık ızgarada olmaz.
afiyet olsun kolay gelsin.
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Kayıt Tarihi: 07-02-2007
Aramıza hoşgeldin Tahir
Bornova - izmir
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Kayıt Tarihi: 01-07-2006
Tahir senin için en pratik yöntem kızartma tava. Bu nedenle iri balık alırsan flato çıkar ve gerekiyorsa 4 e böl iyice yıkayıp kanını çıkardıktan sonra güzelce tuzla. Tavadaki yağına Becel türü kahvaltıda kolay sürülen yağdan dolu bir kaşık ilave et yağ iyice ısınırken balıklarını mısır unu ile beyaz unu karıştırıp unla ve doğru tavaya alt yüzünün olduğunu balığın yanları beyazlamaya başladığından anlar yada çevirip bakarsın diğer yönü daha az ateşte kalıcak ve tavayı gezdirerek pişireceksin diğer tarifler başka zaman hadi afiyet ola
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Kayıt Tarihi: 14-01-2006
Tahir abi, öncelikle sitemize hoş geldin sefalar getirdin.
Balığı nasıl pişirmeliyimki lezzetli olsun diye sormuşsun, hangi balıklarla karşılaştığını ve yediğinide yazarsan eminim daha ayrıntılı bilgi alabilirisin.
Ama nihat abininde, ercan abininde söylediği yöntemleri kullanabilirsin. Ne tür olursa olsun tavada pişebileceğini söyleyebilirim.
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
Kayıt Tarihi: 01-01-2009
Tahir ailemize hosgeldin..iyi paylasimlar

Bende arkadaslarin fikrine katiliyorum,ne kadar sagliksiz olsada,yagda kizartma daha bir lezzetli oluyor
Yorumları: 2,905
Konuları: 44
Kayıt Tarihi: 25-05-2008
aramıza hoş geldin tahir abi bende nihat abime kartılıyorum ve yağı tavsiye ediyorum sana
