Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tatlı su kolyozunu nasıl avlayabiliriz?
kolyos olarak duymadımda ama geçen sene gittiğimiz karasuda tatlı su sardalya sı diyorlardı ona benzettim.
Bul
Bursada karacabey civarında karaderede bolca bulunan bir balık ince pullu tavada çok güzel olur cips gibi 1a nın yanında harika gider ince misina sinek oltasıyla şamndıralı takım tek iğneli
yem sinek veye küçük solucan denemeni tavsiye ederim egemen rastgele.
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Tatlisu uskumrusu- Gokcenez

olmasin belirttiginiz balik?

yakalamak istiyosan asagidaki yemleri kullan

1- Hayvan leslerindeki sinek kurdu - un kurdu vs. (en garantili yemdir. Bulgaristana gidip gelen birileri varsa onlardan iste oralardan getiriolar)

2- tavuk cigeri.

hadi rastgelsin
Bul
egemen kardeşim tatlı su kolyozu nu ilk defa dudyuyorum.. herhalde benzerliginden dolayı takılan bir isim... yöresel olarak o kadar farklı isimler takılıyorki aynı cins balık lara saymakla bitmez...akya antalyada kuzu oluyor, adanada ceylan, bunu her cins balık için düşünebilirsin...örnekleri biraz çogaltayım paylaşım olsun... zargana oklava gibi...barbun a keserbaş gibi,......
Bul
egemen kardeşim ben en çok tatlı suda avlandım ve şimdiye kadar bölgemizde tatlı sudan çıkan hemen her balık türünden tuttum (yayın hariç) egemen tatlısu kolyozu dediğin nasıl bir balıktır tarif edersen belki yardımcı olabilirim belkide bildiğim bir balıktır ki biliyorsun ki bazı tatlısu balıklarının adı bölgeden bölgeye veya şiveden şiveye değişebiliyor. ve eğer bahsettiğiniz pas parlak demir renkli pulları olan küçüğü orta parmak büyüklüğünde veya hamsi boyutunda bir balıksa biz ona buralarda gümüş deriz çok lezzetli bir blıktır ve sürekli sinek iğneyle ve ucunda nokta kadar ekmekle avlanırım bahsttiğin balık tarifime uyuyor mu?
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3830&dateline=1240958519]
Bul
bu balığa zonguldak cıvarında (devrek çayında)tirsi diyorlar (ne alaka ise.)yedigöllere bile atmış birileri bundan.hızla ürüyor ve balık yumurtalarını yediğinden popülasyona zarar veriyor.çarşamba da söğüt derlerdi. mezbahanın orada bir solucanla şamandıralı olta ile 5-6 tane tutmak mümkündü.sürü haline geziyorlar ve o nedenle bir bölgede avlamaya başladın mı genelde aynı boy balıklardan yakalanıyor.yukarıda arkadaşlardan birinin dediği gibi tatlısu sardalyası bence çok yakışıyor bu balığa.çünkü tamamen sardalyaya benziyor.üstelik gerçekten yağlı olduğundan ızgarası da aynen sardalya gibi..ince pullu.bir de eğer dediğim balıksa ki ona çok benziyor kan ve ciğer üzerine konan yeşil sinekler sinek oltasına takılırsa müthiş vuruyor.

biraz araştırdım aynen arkadaşımızın dediği gibi tanınıyor bilimsel olarak

[SIZE=3][SIZE=-1]994, BALIK, S.; SARI, H.M.: Demirköprü Baraj Gölü’ndeki (Salihli-Manisa) Tatlısu Kolyozu (Chalcalburnus chalcoides Güldenstaedt, 1772) Populasyonunun Büyüme ve Gelişmesi Üzerine Araştırmalar., XII. Ulusal Biyoloji Kongresi, Edirne, Cilt IV, - Hidrobiyoloji Seksiyonu,113-121. Sözlü bildiri [/SIZE][/SIZE]

[SIZE=3][SIZE=-1]
[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=3][SIZE=-1]1996, BALIK, S., USTAOĞLU, M.R., SARI, H.M., ÖZBEK, M.: Kuş Gölündeki (Bandırma) Tatlısu Kolyozu (Chalcalburnus chalcoides Güldenstaedt, 1772) Populasyonunun Biyolojik Özelliklerinin İncelenmesi. Su Ürünleri Dergisi, Cilt 13, Sayı 1-2: 171-182. [/SIZE][/SIZE]
Bul
mehmet ali bey;
hoş geldiniz hoş bir yere geldiniz Rose Alkis

değerli bilgileriniz için teşekkür ederim
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
çogunlukla küçük göletlere kolyoz bırakırlar ,barajlarda levrek,sazan ,yayın olur .yanlız Egemen arkadaşın anlattıları doğrudur,Demirköprü barajının Demirci yolu üzerinde curuflar mevkiisinde çıkar fakat nadiren ,Egemen arkadaşım cime ile levrek yakalamayı dene bolşans
Bul
M.Ali bey aramıza hoşgeldiniz.Deniz olsun tatlı su olsun özellikle suda yaşayan balıklar bölgesel isimleriyle anılıyor yukarıda olduğu gibi.Paylaşımınız için teşekkürler,rasgele.
Bornova - izmir
Bul
Evet bu balık sapanca gölünde bol miktarda mevcut,oradada uskumru diyorlar,eline almaya gör her tarafın anında pul olur,sapanca da bunu kemik kurdu ile sinek olta sıyla tutuyorlar.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Tatlı su kolyoz balığı (Chalcalbum us chalcoides) LeVrEkCi 0 2,792 04-12-2006, 15:30
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi