Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vurgun yemek nedİr?nasil olur?ne yapilmalidir?
Bilgi için Teşekkürler Nuran hanım kola benzetmesi güzeldi
Bul
Güzel bir paylaşım çok teşekkürler.Nuran hanımAlkis
White GuLL
[Resim: image.php?type=sigpic&userid=3872&dateline=1219789187]
Bul
nuran hanım emeginize saglık,bilgiler için teşekkürler.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
.
Vurgun belasının bam teli :

sirenia yazdı:Süratle çıkış yapan bir dalgıcın kanındaki azot gazı ani basınç değişimiyle gaz haline dönüşür. Bunu çalkalanmış bir kola şişesini hızlıca acarsak kolanın (ya da sıkıştırılmış karbondioksit gazının- CO2) kopürmesine benzetebiliriz. Gaz haline dönüşmüş azot molekülleri bir araya gelerek eklemlerde, damarlarda ve hayati organlarımızda (kalp/beyin vb.) tıkanıklıklara sebep olurlar. Bu tıkanıklıklar, hastalığın şiddetine göre ağrı, sızı, felç, ölüme kadar sonuçlar oluşturabilir.

Çok eksik olduğumuz donanım (basınç odası) ,,,
ne dalyan gençler verdik bu eksiklik uğruna,,, ;

sirenia yazdı:Vurgun ya da dekompresyon hastalığına yakalanmış kişiler en kısa sürede bir basınç odasına yetiştirilmeli ve burada rekompresyon tedavisi uygulanmalıdır. Mutlak suretle bir sualtı hekiminin görüşü alınmalı, ancak kazazede basınç odasına yetiştirilene kadar, ihtiyaç varsa temel ilkyardım müdahalesi yapılmalı ve saf oksijen solutulmalıdır.
[/url]

paylaşım ve hatırlatma için teşekkür ederim,,,
.
paylaşım için teşekkürler
BİR AĞAÇTAN BİRMİLYON KİBRİT ÇIKAR !!!!

BİR KİBRİT BİRMİLYON AĞACI YAKAR!!!
Bul
Ellerinize emeğinize sağlık ...

Vurgun konusunu herkesin anlayabileceği şekilde açıklamanız iyi olmuş.Genelde su altına dalan kişiler bu konuda tam donanımlı ve tam bilgili olduğu için vurgun riski yoktur.Kesin olan birşey vardır ki o da VURGUN YEMEK DALGICIN HATASINDAN OLUR. Su altında kaç metre derine inileceği kaç metrede kaç dakika kalınacağı hatta tüm dalışta ne kadar hava harcanacağı gibi tüm program suyun dışında belirlendiği için bu zaman çizelgesine uyulması durumunda tehlike oluşmaz.Su altına dalmak deyince ,sadece tüp satın alıp suya girmeye çalışan ve eğitim gerektiren bir olay olduğunu bilmeyen kişiler için her zaman bu tehlike vardır.

Konuya vakıf olan kişiler dekompresyon odası olmadığı takdirde yedek tüpler ile vurgun yiyen kişiyi belli bir program dahilinde belli bir derinliğe indirip yine usulünce bekleterek daha sonra dışarı çıkartarak bu tedaviyi yapabilirler.

Ben geçmişte bir sünger avcısına bizzat bu uygulamayı yapmıştım.
Bul
paylaşım için teşekkürler .
Bul
paylaşım için çok sağol dalan arkadaşlara duyrulur
memoli İZMİR/1979[Resim: keserimxq1.jpg]
Bul
nuran abla veridğin bilgiler için çok teşekkürler bir sürü üyemizin işine yarayacaktırSeerfAlkis
Bul
çok güzel bilgiler için teşekkürler..yakında scubaya başlıyorum iyi oldu...
Türk'e kefen giydirmek hangi itin haddine!!!!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi