18-08-2008, 16:00
inşallah tutmak bizede nasip olur hepimize demek istedim arkadaşlar
![Gulumse Gulumse](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/gulumse.gif)
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
İSTAVRİTCİ
![Bobo Bobo](https://www.amatorbalikci.net.tr/images/smilies/2/bobo.gif)
İSTAVRİTCİ
20 kg luk yayın balığı
|
18-08-2008, 16:00
inşallah tutmak bizede nasip olur hepimize demek istedim arkadaşlar
![]()
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTAR
![]() İSTAVRİTCİ
18-08-2008, 22:49
paylaşım için teşekkürler nihat
![]()
18-08-2008, 23:44
Geçen hafta denizliye dönmeden önce son kez kızılırmağa abimle beraber balığa gittik.Abimin oltasına balık düştü.Ben küçük balık zannettim rahat rahat makarayı sarıyordu.Sonra balık asılmaya başladı ve karbon kamış iyice eğildi.Ben korkma olta sağlam dedim.Sen sarmaya devam et derken aklıma geldi.İkimizinde İçine bir korku düştü balığı kaçıracağımızı ikimizde anladık korktuğum bir nokta vardı oda oltanın ayak kısmı idi.Bunu abimde biliyordu ve oltanın ayak kısmını görmüş ve değiştirmeye yeniden yapmaya üşenmiş.Makarada 0.35 örme misina vardı.Fakat ayak kısmına 0.40 mm dam misinadan ayak (Ek-Parça) yaparak iki iğne bağlamıştım, sazan avında kullanırım diye ne bileyim keşke örme misinadan ayak yapsaymışım herneyse kenara kadar çektik ve kenarda balığı hiç görmeden kaçırdık ve misina boşladı.Kenara yalnız boş misinayı çektik.Ve baktık ki iki iğnede balığın ağzında gitmiş.Düğüm çatır çatır kesilmiş iğne kesmiş misinada kopma yok balık kaçtı.Biz hırslandık ikimizde hava kararana kadar olta salladık ama nafile elimizdekini kaçırmıştık.Ve ertesi gün sivas-şarkışladan denizliye dönüş yaptım.
Memleket SİVAS/Şarkışla
19-08-2008, 00:43
Köksal yazdı:Geçen hafta denizliye dönmeden önce son kez kızılırmağa abimle beraber balığa gittik.Abimin oltasına balık düştü.Ben küçük balık zannettim rahat rahat makarayı sarıyordu.Sonra balık asılmaya başladı ve karbon kamış iyice eğildi.Ben korkma olta sağlam dedim.Sen sarmaya devam et derken aklıma geldi.İkimizinde İçine bir korku düştü balığı kaçıracağımızı ikimizde anladık korktuğum bir nokta vardı oda oltanın ayak kısmı idi.Bunu abimde biliyordu ve oltanın ayak kısmını görmüş ve değiştirmeye yeniden yapmaya üşenmiş.Makarada 0.35 örme misina vardı.Fakat ayak kısmına 0.40 mm dam misinadan ayak (Ek-Parça) yaparak iki iğne bağlamıştım, sazan avında kullanırım diye ne bileyim keşke örme misinadan ayak yapsaymışım herneyse kenara kadar çektik ve kenarda balığı hiç görmeden kaçırdık ve misina boşladı.Kenara yalnız boş misinayı çektik.Ve baktık ki iki iğnede balığın ağzında gitmiş.Düğüm çatır çatır kesilmiş iğne kesmiş misinada kopma yok balık kaçtı.Biz hırslandık ikimizde hava kararana kadar olta salladık ama nafile elimizdekini kaçırmıştık.Ve ertesi gün sivas-şarkışladan denizliye dönüş yaptım. köksal uzun zamandır hayalini kurduğun balığı denk getir ve kaçır boşuna nasip dememişler bir dahakine daha büyüklerine oltanı ona göre yap geçmiş olsun ![]() şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
19-08-2008, 01:42
Uzun_ahmet yazdı:Ey maşallah be kuzu kuzuuuuu, bizim oltalara ne zaman takılacak bu kuzulardan bilmem...Nihat paylaşım için teşekkürler.. İnşallah Ahmetim oda olacak denemelere devam,rasgele.
Bornova - izmir
19-08-2008, 09:02
Köksal yazdı:Geçen hafta denizliye dönmeden önce son kez kızılırmağa abimle beraber balığa gittik.Abimin oltasına balık düştü.Ben küçük balık zannettim rahat rahat makarayı sarıyordu.Sonra balık asılmaya başladı ve karbon kamış iyice eğildi.Ben korkma olta sağlam dedim.Sen sarmaya devam et derken aklıma geldi.İkimizinde İçine bir korku düştü balığı kaçıracağımızı ikimizde anladık korktuğum bir nokta vardı oda oltanın ayak kısmı idi.Bunu abimde biliyordu ve oltanın ayak kısmını görmüş ve değiştirmeye yeniden yapmaya üşenmiş.Makarada 0.35 örme misina vardı.Fakat ayak kısmına 0.40 mm dam misinadan ayak (Ek-Parça) yaparak iki iğne bağlamıştım, sazan avında kullanırım diye ne bileyim keşke örme misinadan ayak yapsaymışım herneyse kenara kadar çektik ve kenarda balığı hiç görmeden kaçırdık ve misina boşladı.Kenara yalnız boş misinayı çektik.Ve baktık ki iki iğnede balığın ağzında gitmiş.Düğüm çatır çatır kesilmiş iğne kesmiş misinada kopma yok balık kaçtı.Biz hırslandık ikimizde hava kararana kadar olta salladık ama nafile elimizdekini kaçırmıştık.Ve ertesi gün sivas-şarkışladan denizliye dönüş yaptım. okurken kaçırmadım yazar inşallah diye okudum ama hayal kırıklığı yaşadım.neyse artık canınız saolsun birdahakine rastgelsin bu sefer tutun alın kenara inşallah
19-08-2008, 20:19
LeVrEkCi yazdı:okurken kaçırmadım yazar inşallah diye okudum ama hayal kırıklığı yaşadım.neyse artık canınız saolsun birdahakine rastgelsin bu sefer tutun alın kenara inşallah Yakına kadar kuzu kuzu geldi.Balık karnını yere vurdu.Dibe vurunca hem kendi kuvveti ve tabandan almış olduğu kuvvetle asılmasıyla ipi kıramadı.Fakat iğnelere bağlı düğüm sağlam atılmadığından iki ayrı düğümü yırtmış gitmiş.Şimdi düğüm tekniklerine göz atmaya merak salmaya başladım.Kaçan balık büyük olur derlerya bu ilk değil daha önce ki yıllarda da çok kaçırdım.Bu yıl ırmakta sanki balık yoktu yada benim kısmetim yoktu.
Memleket SİVAS/Şarkışla
19-08-2008, 20:32
mahlukat iyi semirmiş , yakalayana helal olsun.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
gemlik narlıda dev eşkina balığı | yalova tatar | 34 | 8,799 |
02-10-2011, 22:58 Son Yorum: araphüso26 |
|
Dev Turna Balığı | rasgelebalıkçılık | 18 | 5,727 |
24-02-2011, 01:20 Son Yorum: Vedat Abayoğlu |
|
balon balığı | zafer77 | 16 | 2,932 |