Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
farklı türler (Tehlikeli Olabilecek Tür)
[Resim: 2424.jpg]

Yöresel olarak balon balıgı denen bu cins alanyada 30-180 mt bulunuyor ızmarit büyüklüğündekiler bile 0.30-0.40 lık misinayı rahatlıkla kesiyor ben en büyük olarak bir kiloya yakın yakaladım ama inanın 1.00 lık köstek eğer dişine rast gelirse yan kesi pense gibi tık kessiyor derisi kalın yüzülüyor eti beyaz lezzetli sayılır bence corbaya uygun görünüşü biraz tuhaf olsa bile ağzına parmağınızı sokmasanız iyi olur! birde bu balık yakalandığı zaman karnını su ile doldurup şişiyor ızmarit buyüklüğünde balık oluyor bir kilo güneye gelipte oltasına takılan bu balığı tanıması bakımından bu mesajı yazdım her keze rast gele.
biraz mezgit'e benzettim bu balığı,mezgitgillerden herhalde bu balık..rasgele..
Bul
ben kurbağa balığı diyordum ama doğrusunu öğrendim.az takım yedirmedim kendilerine.harbiden dişi çok tehlikeli.kesinlikle parmak kopartacak cinsten.başka balık avlamaya gittiyseniz de bu balık çıkıyorsa uzaklaşın ; çünkü yarım saat sonra takımınız tükenecektir.ya da çelik telle devam edin diyeceğim ama onuda kopartma ihtimali var hemen çekmezseniz.
Bul
than 58 bu resimde renk olarak andırabilir ama bunun bir ici su dolu balon gibi şiştiğini düşünürsen vede diş durumunu mezgit ile hic ilgisi bile yok birde bunun renk olarak üstü mavimsi karnı bayaz olan bir türü var .unutmadan alanyalı bağzı eski balıkcılar SAKA balığıda diyor su ile şiştiğinden dolayı ozoca51 in dediği gibi bu balık oltaya musallat oldumu orasını hemen terkedeceksin başka yolu yok05
[attachment=822][attachment=821]bu balon balığını bir güzel mideye indirdikten sonra dişlerini ! özel bir itina ile temizleyip bilgi sayar kamerası ile görüntüsünü aldım buyrun bakalım nasılmış.
arkadaşlar bu yeni bir tür akdeniz de
odtü lü bazı arkadaşlar bu balık hakkında araştırma yapıyorlar
sonuçlarını bana bildirecekler sizlerle paylaşırım
bence ekolojik acıdan tehlikeli bir balık cünkü akdeniz de balık neslinin tükenmeye başladığı zamanlarda ortaya cıkan ve sürü halinde yaşayan bir balık aklınıza ne gelirsi yiyor
cene yapısı arkadaşımızın gösterdiği gibi ve celik teli bile kopartıyor
ve cok cabuk ürüyor
her körfezde bulmak mümkün
kirlilikten etkilenmiyor
Bul
diş kısmı acaba kemik mi?.Yoksa kıkırdak bir dokuyamı sahip.
Bul
[attachment=861]
[attachment=862]
[attachment=863]

serenay arkadaşım kendim bizzat dişime vurarak tespit ettim aynı bizim dişimiz gibi yani kemik veya kıkırdak değil.murat kardeşim bu balığa ait haberleri merakla bekliyeceğim.daha evvel iki cins olduğunu yazmıştım şimdi ikisinide mesajıma ekliyorum.1-derinde yaşayan cinsi (180-200mt) 2-daha sığ suda cıkan (30-50mt)
buradaki araştırmacılar afrika sahillerinden gelen bir tür olduğunu söylediler.Lagocephalus lagocephalus adı buymuş litaratürde.
Tabansal pelajik ve okyanusgöçerdir. Boyu TL=61cm ve ağırlığı 3kg civarında olabilir. 10-475 metrelerde rastlanır. Oncelikle denizde pelajiktir fakat acısuya girer. Balıkçılığı vardır. Zehirlidir yenmemelidir. Türkçe’de mavibalon balığı, balon balığı olarak anılmaktadır.
ben yedim birşey olmamıştı .

[attachment=1101]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  AKDENİZDEKİ değişik türler rauf 1 2,416 14-08-2006, 01:00
Son Yorum: murat.badak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi