09-12-2007, 09:50
avanti yazdı:MERHABAServet arkadaşım hoş geldiniz ayrıca emekliliğinizide kutlarım sorularınıza cevap vermeden önce yazınızda belirtmediğiniz bir konu ile başlayalım.anladığım kadarı ile siz bir teknesi olan amatör balıkcının veya özel tekne sahibinin en evvel sahip olması gereken evrağa sahip değilsiniz .Bu AMATÖR DENİZCİ Belgesidir yani bir nevi ehliyet yerine gecer.Bu belge Amatör denizcilik Federasyonunun actığı kurslar dan sonra yapılan sınavdan sonucu başarılı olanlara verilir başka bir merciden bunu elde edemessiniz (amatör balıkcı belgesi ile karıştırmayınız)Bu konuyu iyi incelemeniz icin aşağıdaki adresi tıklayıp konu hakkında daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.Bundan sonra tekne konusunda size ayrıca benim veya arkadaşlarım tarafından bilgi verilmesi daha doğru olr sanıyorum selamlar. http://www.adf.org.tr/ lütfen bu adresi inceleyiniz.
arkadaşlar bir acemiyi bilgilendirirmisiniz? denizden ve tekneden hiç anlamam,yazın güneye yerleşmeyi düşünüyorum...kendime ufak bir tekne alıp balık tutarak ve gezerek emekliligimin tadını çıkarmak istiyorum..internette biraz tekneler üstünde arastırma yaptım ve burak tekne yamımı 5.70+1.95 cm 650kg lik bir tekneyi begendim..teknenin iki motor şeçenegi var içten ve dıştan takma,bir acemi için hangisi daha uygundur? ayrıca bu büyüklükteki bir tekneye kaç hp motor takmak lazım ne agır nede sürat motoru hızı istiyorum..hangi tip motorlar daha az arıza çıkarır vb...birde bu tekneyle mesela kıyıdan antalyadan çanakkaleye kadar güvenli bir şekilde gidilebilirmi?bu sorulareı deneyimli insanlar olarak çogaltabilirsiniz...şimdiden teşekkür ederim hepinize....birde 25-30 hp içten takma motorları inceledim nette,çok farklı fiatlar var...lombardini-katana-atamarin-pancar-yanmar bunlardan hangisini tercih edersiniz?