Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TIRIVIRI İLE MÜCADELE
gecicimisafir yazdı:Konunun abartıldığını düşünüyorum. Herhangi bir yerde içi balık dolu tırıvırı görmedim. Bence bunun sebebi kısa süre içinde su içinde pislik takılarak bu misinanın görünür hale gelmesi olarak açıklanabilir. Zaten takılan balık varsa da ekosistemin bir parçası olarak balık yemine dönüşüyor. Şimdi avcı balıkları da mı yasaklıyacağız bu mantıkta....Hele uçan ve kaçanın zarar gördüğü ise iyice abartı bence, en azından avcıdan fazla zarar vermiyordur herhalde. Arazide de gezerken tırıvırı tabir edilen şeye takılmış hayvan hiç görmedim, gören varsa da söylesin. Büyük malzeme satıcı firmaların, diğer malzeme satışlarının düşmesi sebebiyle, konuyu körüklediği kanaatindeyim...Saygılarımla...

arkadaşım konu kesinlikle abartılı değil, siz görmediyseniz görenlere saygılı olun lütfen. sizin görmemeniz, böyle bir zararı yok anlamına gelmez. ben bizzat hemde balık avlanması yasak olan gölde gördüm, yedi göller de nazlı göldü sanırım, adam tırıvırıyı atmış, misina kopunca tırıvırı suda kalmış. çıkarttığımızda üzerinde sayısız balık kılçığı, kurtlanmış balıklar ve daha yeni yakalanmış canlı balıklardan onlarcası mevcuttu. bu hemde balık avlanması yasak olan bir göldü üzerindeki balıklarda, nadir bulunan canım kırmızı benekli alabalıktı. bunun yanısıra bu sene ankara civarında sular çok azaldığından, sualtında takılı kalan ağlar hep meydana çıkmış, buna da leylek takılmıştı, canlı şahidiyim. siz lütfen görmediğiniz şeyleri yok sayıpta tırıvırı illetini haklı çıkarmaya çalışmayın. düşünsenize doğada yıllarca yok olmayacak bir maddenin biz gölden çıkarmasaydık, daha ne kadar zaman katliam yapmaya devam edeceğini. veya açıkta kalan tırıvırıya, daha ne kadar leylek, tavşan, tilki hatta fare yakalanıp kurtulamayacağını. yasaklar keyf için konmamıştır, saygılı olun lütfen.
Bul
ayrıca tırıvırının zararlarının farkına varan balık malzemesi satan kimi esnafta daha satılması yasağı konmadan satmaktan vazgeçmişlerdi. "zaten üç kuruşluk malzeme ondan gelecek kar gelmeyi versin, nabal almaya değmez" diyen esnafımıza da teşekkürler.
Bul
gecicimisafir yazdı:Sirkülerde yapılan kısıtlama sebebiyle tırıvırı tabir edilen şeyin kullanımı yasaklanmıştır, bu kesindir. Ancak benim söylemek istediğim bu yasağın "bence" gerçekçi olmadığıdır. Sayın Melih_Reis in eklemiş olduğu görüntüler de incelendiğinde, sudan çıkarılan ağların normal ağ olduğu net bir şekilde görülmektedir. Otlara dolanmış ağ yumağında ise herhangi bir canlı yok ki bu da tırıvırı tabir edilen ağ değil. Yani benim tezim yine geçerli diye düşünüyorum, dramatize edilerek ve görüntülerle desteklenerek hazırlanmış bu belgede konu biraz abartılmıştır. Saygılarımla
Tırıvırı bu sitede bulunan tüm doğa dostlarının karşı olduğu ve elinden geldiğince mücadelesini esirgemediği bir konudur. Melih bey'in hazırlamış olduğu sunum bana göre son derece ilgi çekici ve uyarıcı özelliklerde. Kendisine hassaiyeti için teşekkür ederiz. Size gelince söylenecek çok şey olmasına rağmen misafir arkadaşımız sadece şöyle dile getireyim siz sadece gördüklerinize inanmaya devam edin bırakın abartmalarımız böyle olsun. Naylon misinanın doğal yok olma süresinin 600 yıl olduğunu biraz düşünürseniz söze gerek olmadığını anlarsınız
Bul
bu tırıvırı denen şeyi kim icat etti kim getirdi bilinmez ama çoğu balık malzemesi satıcılarında el altındada olsa mevcuttur.kullanımı ve satışı yasak!!!kime yasak?tabiki bilinçli avcıya yasak.yoksa diğerleri için yasak kelimesi bir şey ifade etmiyor maalesef.
Bul
ustam61 yazdı:Uğur kardeş çok doğru söylersin ama ne yazıkki bu işi Tarım il müd. de kontrol arkadaşa ilettiğimde bana dediği şuydu"bakanlığın satılmaması hakkında bir yazısı yok.sadece satan yerlerin uyarılması hakkında bize yazı geldi bizde av bayilerine söyledik".sadece tırıvırı satsa bayiler gam yemeyeceğim.geçen günlerde bir av bayine gittiğimde gördüğüm şey karşısında dondum kaldım.bilin bakalım neydi?
   Yanmamış (söndürülmemiş )acı kireç dolu şişeler.ee nolmuş  olamazmı? derseniz.olur tabii .
    av bayiinde içi kireç dolu şişe ne işe yarar?badana yapacak sanmayın.içine bir miktar su koyup ağzına bir tapa kapatırsanız fitili ateşlenmiş dinamit lokumuna eş bir patlayıcı.
    nerde kullanılır?akarsularda balığın bol olduğu yerlere attığınızda irili ufaklı ;çuvallar dolusu balık demektir.
    Kime şikayet edersin?satan bayiinin akrabası ilçe polis karakolunda  yetkili .İle şikayet etsen; ilçede o karakolu görevlendiriyor.
   Velhasıl her işimiz arap saçı her işimiz torpille dönüyor.

aaah ustam aaah, memleketin çivisi çıktıda bakma bizler gibi iyimser olanların sayesinde gitmeye çalışıyor. bizler de tükenince ne olacak allah bilir.

biraz da balık diyekim bakalımSmile) sizin o tarafa gelsek bu sıralar yayın alma şansımız var mı? hala çıkıyor mu? bana özel mesajdan bir bilgi verirsen sevinirim.
Bul
BalıkcıSerdar yazdı:
ustam61 yazdı:Uğur kardeş çok doğru söylersin ama ne yazıkki bu işi Tarım il müd. de kontrol arkadaşa ilettiğimde bana dediği şuydu"bakanlığın satılmaması hakkında bir yazısı yok.sadece satan yerlerin uyarılması hakkında bize yazı geldi bizde av bayilerine söyledik".sadece tırıvırı satsa bayiler gam yemeyeceğim.geçen günlerde bir av bayine gittiğimde gördüğüm şey karşısında dondum kaldım.bilin bakalım neydi?
   Yanmamış (söndürülmemiş )acı kireç dolu şişeler.ee nolmuş  olamazmı? derseniz.olur tabii .
    av bayiinde içi kireç dolu şişe ne işe yarar?badana yapacak sanmayın.içine bir miktar su koyup ağzına bir tapa kapatırsanız fitili ateşlenmiş dinamit lokumuna eş bir patlayıcı.
    nerde kullanılır?akarsularda balığın bol olduğu yerlere attığınızda irili ufaklı ;çuvallar dolusu balık demektir.
    Kime şikayet edersin?satan bayiinin akrabası ilçe polis karakolunda  yetkili .İle şikayet etsen; ilçede o karakolu görevlendiriyor.
   Velhasıl her işimiz arap saçı her işimiz torpille dönüyor.

aaah ustam aaah, memleketin çivisi çıktıda bakma bizler gibi iyimser olanların sayesinde gitmeye çalışıyor. bizler de tükenince ne olacak allah bilir.

biraz da balık diyekim bakalımSmile) sizin o tarafa gelsek bu sıralar yayın alma şansımız var mı? hala çıkıyor mu? bana özel mesajdan bir bilgi verirsen sevinirim.
bizim gibiler çogalsın diye ugraşıyoruz serdr abi artarak büyüyecek tırıvırı vs yasak avcılıklar en aza inşallah sıfıra inecek
Bul
gecicimisafir yazdı:Konunun abartıldığını düşünüyorum. Herhangi bir yerde içi balık dolu tırıvırı görmedim. Bence bunun sebebi kısa süre içinde su içinde pislik takılarak bu misinanın görünür hale gelmesi olarak açıklanabilir. Zaten takılan balık varsa da ekosistemin bir parçası olarak balık yemine dönüşüyor. Şimdi avcı balıkları da mı yasaklıyacağız bu mantıkta....Hele uçan ve kaçanın zarar gördüğü ise iyice abartı bence, en azından avcıdan fazla zarar vermiyordur herhalde. Arazide de gezerken tırıvırı tabir edilen şeye takılmış hayvan hiç görmedim, gören varsa da söylesin. Büyük malzeme satıcı firmaların, diğer malzeme satışlarının düşmesi sebebiyle, konuyu körüklediği kanaatindeyim...Saygılarımla...

O zaman görmediysen ben kendi çıkardığım tırıvırıyı anlatayım. Zıpkınla daldığımda bir yengeç in kayaya tırmandığını ama sürekil geri kaydığını gördüm ve oraya gitiğimde bir tırıvırnın üzeri onlarca balık kılçığı ve o balıkları yemeye gelen onlarca yengeç leşiyle doluydu.

Pislik takılarak misine görünür olur demişsin. O zaman sana bir soru kıyıdan uzatma ağlar görünmüyormu? Ve balıklarda onu görerekmi takılıyor? Yada tatlı sulardaki germe ağalara balıklar görmedenmi takılıyor?
Bul
Geçicimisafir arkadaşın haricindeki bütün DOĞA DOSTLARINA gördükleri doğru ve savundukları davamız için çok TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Bizlerin yani amatör balıkcıların soyu tükenmeyecek çünkü bizlerin en önemli silahı bu forum gibi bir kaç forumunda gerçek anlamda AMATÖR BALIKÇILIĞA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLARDAN oluştuğunu ve bu doğrultuda eğitici , öğretici misyon edindiklerini biliyorum.

Ben şahsım adına davamdan vaz geçmeyeceğim , yanlızca TIRIVIRI VİRÜSÜ değil amatör balıkcılığın kanayan yaraları konusunda azami derecede uğraş vereceğim , tabi bu benim davamdır , bu davada sizleride görmek bir amatör sportif balık avcısı olarak beni çok mutlu eder.

Doğanın ve Amatör balıkçılığın yaşatılması, bizler gibi hassas , duyarlı ,en önemliside SİRKÜLER (TEBLİĞ) den çok VİCDANİ SİRKÜLERİNİ işletebilenlere bağlıdır.

VİCDANINIZA KULAK VERİN GERİSİ MUHAKKAK GELİR.
Amatör Balıkcı Forumuna
SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  iç işleri bakanlığının tırıvırı hakkında yayınladığı bir yazı tito_adnan 13 3,424 20-02-2007, 13:48
Son Yorum: bahri ozmen

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi