Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banax SX 3000 Makine.
Selam Arladaşlar,

Uzun zamandır ( 4 yıl ) kullandığım bu makine hakkında bazı bilgiler aktarmak istiyorum. Çoğu kişinin kullandığı orta sınıf kalitede olan bu model ve markanın eksileri-artıları nelermiş inceleyelim ve tecrübelerimizi burada paylaşalım.

Artıları :

1- Çok Sağlam bir makine, 4 yıldır hiç bakım yapmama rağmen hala saat gibi çalışıyor.
2- Kolu katlandığı için fazla yer problemi olmuyor çantamızda.
3- Tuzlu sudan etkilenmiyor.
4- Yemli ve avlar için uygun bir makina. At-Çek için kesinlikle uygun değil.

Eksileri :

1- Çok Ağır, istavrit ve at-çek de insanı çok yoruyor.
2- Uzak atışlar için kafa yapısı uygun değil.Uzak atış yapmak zor.

Geçen sene Üsküdar'dan Bu makine ile 150 gr kurşun ile Palamut avında 3 tane palamutu çekemedi. Makine çok zorlandı, bende balıklar 1 tane kalsın diye çok çabaladım. O yüzden Yapacağınız ava göre bu makiyeyi kullanınız derim. Eğer hedefiniz Lüfer-Palamut Çaparisi, Ağır kurşunla ( 125 gr ) ve üzeri İstavrit ise ise bu makina size göre değil demektir.
Rapala ve Kaşık için uygun değildir, zira ağırlığı sebebiyle 20-30 atış sonrası oldukça yorgun olacaksınız demektir.

Fakat yemli izmarit,Çinekop, v.s. gibi durarak yapılan avlarda, veya tatlısu için  sağlamlığı ile tercih edilebilir.

Ben hala kullanıyorum, fakat yemlide çaparide değil.

Bunlar benim izleminlerim ve gözlemlerim. Bu herkese göre değişebilir. Amacım makineyi kötülemek veya övmek değil, sadece 4 yıldır bu makine ile yapmış olduğum avlardaki tecrübedir.
Bul
Murat abi paylaşım için teşekkür ederim.
Bende banax kullanıyorum. Hatda resimdekinin aynısı sx 2000. Söylediğin gibi helede kaşık için hiç uygun değil. Çünki kafa büyük. Kaşıkta küçük kafalı makinalar kullanılmalı.

Uzun atışlarda performansının düşük olduğuna ise katılmıyorum.
Tahminim misina yuvasındaki misinanın çıkışa yakın olmayışından kaynaklı bir problem. Bu makina 0,35 lik misinayı bile 500 mt. civarında alıyor. 300 mt. sarmak bile yeterli olmaz.
Ya kafayı sonuna kadar dolduracaksız yada benim gibi alt tarafı bir dolgu malzemesi ile dolduracaksınız. (Yumuşak plastik, köpük veya esnek olan herhangi bir ürün ile.)
Birde avcılık hayatımda makinamda 0,28 den kalın misina hiç kullanmadım. Genelde 0,25 kullanırım. Buda atışlarda mesafeyi baya artırıyor.

Bobo Bu arada yanlış anlamayın espiri mahiyetinde soruyorum. 3 tane palamutu alamadı diyorsunuzda almadan 3 tane olduğunu nerden biliyorsunuz  Bobo
Bul
İnsan bir süre öyle tecrübeli oluyorki istavritin bile kaç adet olduğunu tahmin edebiliyorsunuz. Kaldıki palamut'u hayli hayli anlıyorsunuz.

0.25 misina ile ( örgüler hariç ) 150-160gr kurşun attınızmı hiç ? Ben denedim ama hüsran oldu. 3-4 atış sonra patır patır koptu ASSO-BERKLEY misinalar. Eğer bunların dışında örgü olmayan çok sağlam misina biliyorsanız söyleyinizki bilelim. Makina 500m alması önemli değil. Uzak atışlar için surf tipi sığ kafalı makinalar çok daha uygun, bu makinada 50m atış yapıyorsanız onlarda rahat rahat 80-100m lere çıkma şansına sahipsiniz. Makinamı full dolduruyorum, fakat misina biraz boşaldıktan sonra makinanın kenarlarına çarpıp hız kaybediyor.Tabi kamışında önemi var burada. Ben Surf kamış ile bu makinayı kullanıyorum ama verim alamıyorum.
Bul
çok güzel bilgiler,aslında banax makinalar çoğu kişinin tavsiye ettiği hertürlü avda kullanılabilecek bir makina olarak söyleniyor ama sizlerin sayesinde artıları eksileri öğrendik...paylaşım için teşekkürler...
Bul
paylasım için tesekkürler..
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi