Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Köpekbalıklarına Romantik Ortam
eşref sürek yazdı:o dedikleri müzikler olmaz türk sanat müziği ile bir ufak rakıyı suya döksünler bak ozaman görsünler üremeyi

BoboBobodoğrudur ama ufak yetmez iki büyük lazım
Bul
Almanya'daki bilim adamlarının, çiftleşmedikleri için çoğalamayan köpekbalıklarına 'romantik' şarkılar dinlettirilmesi deneyi başarılı oldu. İnternetteki www.ananova.com sitesinin haberine göre, Almanya'daki 5 farklı deniz yaşamı akvaryumunda bulunan köpekbalıklarında üreme sorunu baş gösterdi. Bunun üzerine Alman bilimadamları, köpekbalıklarının birbirlerine yakınlaşmaları için akvaryumlara 4 hafta boyunca, her gün 2 saat romantik şarkılar yayınladı.

Haberde, akvaryumda şarkıların çalındığı sırada erkek köpekbalıklarının nadir görülen yakınlaşma hareketleri yaptığı ve dişi köpekbalıklarını takip ederek yüzgeçlerini ısırdıkları ifade edildi. Bir akvaryum yetkilisi, "Bundan önce akla gelebilecek bütün yolları denedik, ama işe yaramadı. Biz de yeni bir tutum ortaya koyduk ve başarılı oldu. Bu sistem daha önce pandalarda işe yaramıştı. Neden köpek balıkları için de yaramasın ki?" dedi
alıntı:haberler
Bul
çatalca 84 yazdı:O da güzel.Herşeye tamam da ses suyun içinde dağılarak değişik tonlara bölünüyor.Balıkları çiftleşmeye çalışırken tam tersine daha agrasif veya daha saldırganda yapabilirler.İşte o zaman kaybedecek birşeyleri olabilir.Paylaşım için teşekkürler.Saygılar.

BoboBoboBobo
Bul
heheh cok komik baya guldum valla ,yazcaktim bir sey ama cinli sarkilari hakkinda vazgectim
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi