11-05-2007, 23:51
Hıç anlamam dereden gölden ege sana kolay gelsin...
alabalık av tekniği
|
11-05-2007, 23:51
Hıç anlamam dereden gölden ege sana kolay gelsin...
11-05-2007, 23:58
yapay sinek bunun gibi mi? gölde avlanacağım. silikon balık var sarı ve turuncu renkte
12-05-2007, 23:48
arkadaşlar yardımların devamı yok mu??dünden beri cevap yok
12-05-2007, 23:51
ege kardeş nerede avlanacaksın?
13-05-2007, 00:25
Ege yazdı:yapay sinek bunun gibi mi? gölde avlanacağım. silikon balık var sarı ve turuncu renkte yapay sinek bu, şimdi gölde avlanacağına göre, oltanın ucuna (bedene oda 0,18 veya 0,20) yuvarlak, sulu şamandıralar var bir tane ondan takacaksın (bence en makbulü şeffaf ve renksiz olanlar) şamandıraya yarıya kadar gittiğin gölün suyundan dolduruyorsun, sonra yaklaşık 80-100 cm. misina (köstek oda 0,15 veya 0,18) ve bu sineği takacaksın, oltayı balıkların hopladığı bölgelerde atabildiğin kadar uzağa attıktan sonra, oltaya şöyle kuvvetlice bir asılıp (sineğin açıkta kalmasını sağlamak için) bir dakika kadar bekle (şamandıranın suya çarpmasından ürken balıkların tekrar toplanması için) ve sonra ağır ağır sarmaya başla, duraklama yapma alabalık sahteyi anlar. birde şamandırayı bedene klipsli fırdöndü ile tutturursan, hatta şamandıradan sonrada bir fırdöndü takarsan çok iyi olur. tabi çok küçük boyutlarda. bir de abant dibi denen olay var onda da at-çek yapmıyorsun, bedenin ucuna (en fazla 0,30'luk beden) 60-100 gr.lık kurşun takıyorsun, kurşundan sonra en fazla 0,25'lik köstek (fırdöndüleri unutma) yine yaklaşık 1 metre uzunluğunda, kösteğin ucuna tek iğne, çok büyük olmayacak, sonra solucanı alıyorsun birtarafını iğneye takıyorsun, araya hani şu straforları ufalayınca boncuk boncuk oluyorya o boncuktan bir tane takıyorsun, sonra solucanı bir daha iğneye takıp bir boncuk daha, solucan ilk taktığın yerden ve son taktığın yerden yaklaşık 1 cm. sarksın, solucanın büyüklüğüne göre 2-4 boncuk takıyorsun, takarken solucanlı iğneyi suya bırakırsan boncuklar solucanı kaldırıyorsa yeter miktarda taktın demektir. sonrada atabildiğin kadar uzağa fırlatıyorsun (kurşunun ağırlığı burada önemli), en az üç metrelik kamış ve kuvvetli bir makina ile kaliteli bir misina kullansan iyi olur, enaz 60-70 metre fırlatabilirsen iri alabalık garanti tabi gölün büyüklüğü ve derinliği gibi faktörlerde var yeri bilmediğim için kendi gittiğim yerlere göre anlatıyorum, inşallah anlatabilmişimdir. şimdiden rastgele. silikon balığı geç, birde meps atabilirsin (nihat beyin fotolarını yolladıkları ama renk olarak parlak renkleri seçmen iyi olur ağırlıklı kırmızı-sarı-beyaz olabilir, öbür senin buldum dediğin kaşıklar alabalıkta iş yapmaz) 0 veya 1 numara, ama rüzgarı arkana alman ve atarı 2-8 gr. olan kamış kullanman gerekiyor, göl küçükse oda güzel iş yapar.
13-05-2007, 00:30
inşallah balığa bu sabah çıkmamışsındır, yoksa haybeye anlattım bu kadar ayrıntıyı
![]() gerçi birdahakine denersin canım o kadar emek verdik şurda. ![]()
13-05-2007, 20:27
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için,bunları uygulayacağım
13-05-2007, 23:21
ege bir şey diyeceğim ama gülme ben alabalık avını köyde derede tutardım ama doğal alabalık değil suni alabalıktı akıntıya 0.18 mm misina boş ağırlıksız sinek iğne solucan veya halikopter böceği oda olmadığı zaman
![]() ama göl değil dere 1 veya 1,5 mt. derinlikte akıntıda avladım belki işe yarar ... marım bol bol tutarsın .. resimlerini bekliyoruz sana şimdiden rast gele ....
13-05-2007, 23:29
yorgunum77 yazdı:ege bir şey diyeceğim ama gülme ben alabalık avını köyde derede tutardım ama doğal alabalık değil suni alabalıktı akıntıya 0.18 mm misina boş ağırlıksız sinek iğne solucan veya halikopter böceği oda olmadığı zaman teknik çok ilginç ![]() ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Sazan Avı için yemleme tekniği | tatar1301 | 5 | 707 |
26-10-2016, 08:02 Son Yorum: rusan |
|
Alabalık İçin Hangi Malzemeler? | daggerunion | 10 | 3,028 |
05-06-2011, 10:26 Son Yorum: turna |
|
alabalık avı hakında | LeVrEkCi | 18 | 5,104 |
26-05-2011, 11:54 Son Yorum: ANTALYALI07 |