Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KARAGOZLER
Paylaşım güzel teşekkür ederim
Bul
Balıklar güzel. Paylaşım için teşekkürler gürhan.
Bul
benim bildiğim o balık sargöz değil karagöz de çanakkalede ''şuna'' diye geçer ismi karagöz cinsinden bir balık sivri burunlu balıkçılar karagöz diye satar bilmeyenlere, denizdeki kahverengi otlarla avlanır nediren midyeye gelir. bildiğimiz karagözlerden biraz büyük olur
Bul
selamlar gürhan abi..
bakıyorumda narlıdan hiç boş dönmüyorsunuz.ben de narlıda çok sivriburun karagöz tuttum.
denedin mi bilmiyorum ama biz yazın deniz anası ile çok tuttuk, işin güzel tarafı deniz anasına narlıda sadece sivriburun karagöz geliyor, diğer balıklar vurmuyor.
denemediysen, deniz anasının bol olduğu yaz ayları denemeni tavsiye ederim.benimde en sevdiğim av karagöz avıdır.narlıda muhakkak görüşürüz...
Bul
lüferci1907 yazdı:benim bildiğim o balık sargöz değil karagöz de çanakkalede ''şuna'' diye geçer ismi karagöz cinsinden bir balık sivri burunlu balıkçılar karagöz diye satar bilmeyenlere, denizdeki kahverengi otlarla avlanır nediren midyeye gelir. bildiğimiz karagözlerden biraz büyük olur

Doğrudur bizim burada sivriburun Karagöz denir. Arada kütburun yani has karagöz de vurur. Ama eski günlerdeki gibi olmadığı söyleniyor maalesef...
Bul
jackdavid yazdı:selamlar gürhan abi..
bakıyorumda narlıdan hiç boş dönmüyorsunuz.ben de narlıda çok sivriburun karagöz tuttum.
denedin mi bilmiyorum ama biz yazın deniz anası ile çok tuttuk, işin güzel tarafı deniz anasına narlıda sadece sivriburun karagöz geliyor, diğer balıklar vurmuyor.
denemediysen, deniz anasının bol olduğu yaz ayları denemeni tavsiye ederim.benimde en sevdiğim av karagöz avıdır.narlıda muhakkak görüşürüz...

Selam Cavit, teşekkür ederim. Bu deniz anası konusu hep aklımda sanıyorum daha önce de konuyu sen gündeme getirmiştin. Galiba maviş olan deniz anaları iş yapıyormuş, öğrendiğim günden beri hep bakınıyorum mavi görürmüyüm diye ama hiç rastlamadım. Teke ve deniz anası dışında her yemi denedim diyebilirim en iyi çalışan boru kurdu oldu. Tekeyi bu günlerde deniyecem ama deniz anasını nasıl bulurum bilmiyorum. Yaz boyu uğraşımız bu Smile benim en zevk aldığım av karagöz avı muhakkak görüşelim Cavit...
Bul
foça da da nadiren yakalardık biz onu fakat orada sivriburun sargoz derlerdi
Bul
akar1604 yazdı:foça da da nadiren yakalardık biz onu fakat orada sivriburun sargoz derlerdi

Siteden Sargoza bakmıştım tam sargoza da benzetememiştim. Bizim burada bir bildiğimiz kütburun karagöz bir de bu sivriburun karagöz var. Balıkcı tezgahlarında da karagöz diye satılır.
Bul
ya ben bu balıkları hep karıştırırım.karagöz,illagi(böyle okunuyor) ve buna benzeyen diğer balıklar.ama ankaradan böyle görülüyor.
Bul
akar1604 yazdı:foça da da nadiren yakalardık biz onu fakat orada sivriburun sargoz derlerdi

serdar bey aramıza hoşgeldiniz
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi