Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Som balığı ruh haline iyi geliyor  
[attachment=4404]Som balığının sadece kalbe değil, ruh haline de iyi geldiği bildirildi. Pittsburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, som balıkları gibi yağlı balıklarda bulunan omega-3 yağ asitleri, beynin hislerle ilgili bölümüne etki ediyor.

Araştırmayı yapan ekip daha önce, kanlarında omega-3 yağ asitleri az olan insanların olumsuz düşünceye daha yatkın olduklarını, çok olanların ise daha eğlenceli ve bozuk ruh hali göstermeye daha az meyilli olduğunu gözlemlemişlerdi.

Bulguları Budapeşte'deki Amerikan Psikosomatik Derneği'nin yıllık toplantısında sunan Dr. Sarah Conklin ve arkadaşları, beyindeki gri maddenin hacminin, başta ruh haliyle ilgili bölgeler olmak üzere, tüketilen omega-3 yağ asitlerinin miktarıyla ilgili olup olmadığına baktılar.

55 yetişkine ortalama ne kadar omega-3 aldıkları soruldu ve MRI ile gri madde hacmine bakıldı. Araştırmacılar, omega-3 yağ asitlerini çok alanların beyinlerindeki ruh hali ve hislerle ilgili gri madenin hacminin daha büyük olduğunu gördüler.
Bul
paylaşım ve bilgiler için teşekkürler.....ama bizim buralarda som sanırım somon balığı... yok diye biliyorum...marketlerde var ama biraz tuzlu bir balık.....sağlıklı ama cep için aynı şeyi söyleyemeyecim....
Bul
Balığın iyi gelmediği bir şey varmı. Avlaması, ayıklaması, pişirmesi, yemesi hepsi hem bedene hemde ruhumuza iyi geliyor. Hele paylaşmanın ve masasının keyfine kim ne diyebilir
Bul
yabancıların som balığı bizim tatlı sudaki benekli alabalığın taa kendisi felçli leri bile ayağa kaldırır.ayrıyetten aganigi naganigi olarakta faydalıdır
Bul
Somon balığı gerçekten çok yaralı bir balık.Paylaşım için sağolun.
Bul
balık değil ilaç sanki
Bul
xxl üstad yazdı:Balığın iyi gelmediği bir şey varmı. Avlaması, ayıklaması, pişirmesi, yemesi hepsi hem bedene hemde ruhumuza iyi geliyor. Hele paylaşmanın ve masasının keyfine kim ne diyebilir

Üstad sana aynen katılıyorum. Bende böyle bir mesaj bekliyordum. Diline sağlık. İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler. Rastgele
Bul
Paylasım ve bılgıler ıcın tesekkurler.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi