Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Denizde park sorunu
Denizde park sorunu

İstanbul’da 2000'den fazla tekneyi büyük bir park sorunu bekliyor. 2008'den itibaren serbest bağlama yapılamayacak.

İstanbul’da iki binden fazla tekneyi büyük bir park sorunu bekliyor. 2008 yılından itibaren serbest bağlama yapılamayacak. Ağzına kadar dolu olan İstanbul’un iki büyük marinasında ise üç yıl sonrasına gün veriliyor.

Park sorunu sadece karada yaşanmıyor. Denizde park sorunu da önümüzdeki yıllarda İstanbul’un başını ağrıtacak gibi görünüyor. Çünkü 2008’den itibaren ‘uluslararası su yolları’ tanımına giren sularda tekne ve yat bağlamak mümkün olmayacak. Yani Boğaz’daki birçok tekne ve yat sahibi serbestçe park yapamayacak. Ancak İstanbul’un da büyük bir tekne ve yat park sorunu bulunuyor. Deniz Ticaret Odası Marina Meslek Komitesi Başkanı ve Ataköy Turizm Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Sedat Altunay’ın verdiği bilgiye göre, Ataköy ve Kalamış’taki marinalar şu anda ağzına kadar dolu. Altunay, her iki marinada da üç yıl sonrasına sıra verilebildiğini belirterek, ‘Ataköy’ün kapasitesi 700, Kalamış’ın bin 100 tekne. İstanbul’da iki bin 200 de serbest olarak park edilen tekne var. Yani iki marinanın kapasitesinden fazla’ dedi.

Altunay şunları söyledi: Bugün teknenizi bağlamak isteseniz üç, dört yıla kadar yer veremem. Yer yok. İki büyük marina var. İkisi de dolu. Hele hele büyük tekneler için hiç yer yok. Süratle büyük teknelere yer verecek imkanları araştırmamız lazım. Bir de bir tehlike şu. Şimdiden ikaz ediyorum. Bugün Boğaz’da olsun, Boğaz koylarında İstinye’de, Tarabya’da olsun bağlama yapılabiliyor. 2008’den itibaren su yollarının güvenliği açısından uluslararası anlaşmaya imza koyduk. Bir erteleme olmazsa serseri bağlama dediğimiz ya da değnekçiler yoluyla bağlama ortadan kalkacak. Bu uluslararası bir kural. Uluslararası su yolu tabiri var. Bu su yolunda da gelişigüzel bağlama olamaz. iki bin 200 serbest tekne nereye bağlanacak?

Yeni yerler şart
Yeni yerlerin mutlaka devreye alınması gerektiğini ifade eden Altunay ‘Poyrazköy Balıkçı barınağını süratle marinaya çevirmek lazım. İstinye ve Tarabya koylarını hemen rehabilite edip, bir marinanın şubesi şeklinde yapılabilir. Biri Atatöy’e, biri Kalamış’a verilebilir. Sivriada’yı muhakkak ele almak lazım’ diye konuştu
Bul
teşekkürler gökse haber için.
sanırım adil bir yol bulacaklardır.yoksa ileride istanbulun araba sorunu trafik sorunu gibi teknelerde sorun olacaga benziyor.
Bul
Acaba küçük kayıklarda buna dahil tutulacak mı? Mesela Sarıyer deki kayık sahibi gidip Ataköy e mi bağlayacak? Öyle bir şey olacaksa insanlar belli yerler dışında avlanamayacak.
Veya başka bir soru. Tekne alımları ciddi bir şekilde düşecek mi? Bunun için çok hızlı bir şekilde yerel küçük limanlar yapılmalı.
Bul
2008 yılında bu işi yürürlüğe koyarlarsa bende hiçbirşey bilmiyorum demekki ne olacakmış o kadar serbest bağlanan tekne hepsi karaya çekileceki parçalanıp yakılacakmı. ataköy marina kalamış marina dediğimiz yerlere tekne bağlamanın hayal ötesi olduğunu unutmayalım o fiyatlar tutarlar bizleri aşar arkadaşlar.
bağlayamayız oralara onun için 2008 den itibaren tekne bağlanmayacak olayını anlatsınlar bizde dinleyelim. o kadar zorkı o iş önce kayıt altında olmayan tekneleri kayıt altına alinlar. Motorlu taşıt vergilerini o derecede değerlendirsinler ondan sonra bağlama yeri tahsısı ile ilglenilsin. yıllardır süregelen konu çözülmedikten sonra bu iş boş bence onun için bu işi yürürlülüğe koyamazlar. ne olacak serbest bağlayan adamın teknesi. yer gösterilecekmi kendisine öçekek yeri. kızaklama bakım onarım hizmetleri verilecekmi hayır o iş hayalden öte gidemez

sevgiler.
tekne arabacigi en guzeli yukle uzerine tak arabanin arkasina gotur evine bakimini istedigin gibi yap, kucuk tekneler icin hic geregi yok limanda baglanmasina hic bir zorluguda yok ben senelerdir yapiyorum limana para vermeyede gerek kalmaz 7 metre teknesi olanlar da bile tekne arabacigi var burda oluyorsa turkiye de niye olmasin anlamadim
liman trafigide karismaz o zaman
Bul
bahri ozmen yazdı:tekne arabacigi en guzeli yukle uzerine tak arabanin arkasina gotur evine bakimini istedigin gibi yap, kucuk tekneler icin hic geregi yok limanda baglanmasina hic bir zorluguda yok ben senelerdir yapiyorum limana para vermeyede gerek kalmaz 7 metre teknesi olanlar da bile tekne arabacigi var burda oluyorsa turkiye de niye olmasin anlamadim
liman trafigide karismaz o zaman

bahri bey orası başka ben arabamı park etmeye zor yer buluyorum gitigim yerlerde deniz arabacıgı tekne nereye çekecem siz bayadır türkiyeye hele hele istanbula sanırım gelmiyorsunuz Smile) ben size biraz resim çekip bi ara gönderiyim isterseniz araba çekmeye bu saat oldu yani 2 saattir arabama yer bulamadım iş yerimde yolun kenarında duruyo biri cıksada çeksem diye bekliyorum.keşke dediginiz gibi kolay olabilse ne yazık olmuyor olamıyor
Bul
dediginiz gibi istanbul da zor olur trafik nufusu engel olabilir en son geldigimde havalanindan atakoye kadar gidene kadar elli sefer dua ettim serit diye bir sey yok herkes gumburteye gidiyor dediginiz gibi bide arkada tekne kizagi olsa imkansiz kullanmasi istanbul un kenar semtlerinde belki olabilir
o zaman da tekneyi indirmeye yerler lazim
bende bosa laf yapmisim dusununce anliyom buraya gora kiyasladim
bizim burda balikcilarin ozel limanlari var herkes teknesini indirebiliyor park yerleride var tuvaleti baligi temizlemeye yerler hepsi mevcut once boyle yerlerin olmasi gerekli arabaciktan once
selamlar
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  İzmirli Dalgıç Denizde can verdi... bucalı 25 5,784 19-09-2011, 12:22
Son Yorum: bucalı
  Akciğerli balık, denizde nefes alamaz! LeVrEkCi 13 3,758 03-08-2011, 13:31
Son Yorum: SerenaY66
  Denizde yaşayan 700 yeni canlı türü bulundu MaVrUşGiL 5 1,846 11-12-2007, 10:05
Son Yorum: LeVrEkCi
  Yedi Denizde Gezmeli AFALA 6 2,583 28-04-2007, 01:57
Son Yorum: mudanya
  HAYTA DENİZDE.... kaya 15 2,910 22-04-2007, 17:19
Son Yorum: kılçık
  Denizde av yasağı başladı AFALA 11 2,864 20-04-2007, 19:59
Son Yorum: AFALA
  Denizde mücadele yunus balıkları ile AFALA 10 2,763 06-10-2006, 16:36
Son Yorum: AFALA

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi