Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balıkçılar dernek kurdu.
Balıkçıların derneği

Balıkçıların sorunlarını çözmek amacıyla "Balıkçılık, Su ürünleri Eğitim ve Geliştirme Derneği" kuruldu.

Dernek, AB’ye sunulacak projelerle denizlerdeki balık stoklarının artırılmasını hedefliyor

Çanakkale’de balıkçıların sorunlarını, Avrupa Birliği (AB) destekli projelerle çözmek amacıyla Balıkçılık Su Ürünleri Eğitim ve Geliştirme Derneği (BASUDER) kuruldu.

AB’ye sunulacak projelerle il genelinde geçimini balıkçılıktan kazananların karşılaştığı sorunların çözülmesi, balıkçıların eğitilerek denizlerdeki balık stoklarının arttırılması, kaçak ve yasak avcılığın önüne geçilmesi, balıkçılığın geliştirilmesi, deniz kirliliğinin önlenmesi, istihdam yaratılması, denizlerin önümüzdeki 50 yıl içinde Avrupa’da geçerli olabilecek kaynak durumuna getirilmesi hedefleniyor.
Dernek Başkanı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Halit Kuşku, AB’nin 50 yıl içinde dünyadaki balık stoklarının azalacağını açıklaması üzerine, denizlerde avlanan balıkçıların gelişimine ve bilinçlenmesine destek vermek amacıyla BASUDER’i kurduklarını söyledi.

Su ürünleri mühendisi olarak, balıkçılık sektörünün sorunlarını yakından takip ettiğini ve balıkçıların en önemli sorununun eğitim olduğunu dile getiren Kuşku, AB’ye sunacağı projeleri uygulamaya koyduklarında, sektöre yeni bir ivme kazandıracaklarını belirtti.

Önce eğitim

Halit Kuşku, bilinçsizce avlanmanın, balık yasağının dikkate alınmamasının, kaçak avcılık yapılmasının, büyük balıkların avlanırken, küçük balıkların da avlanmasının tek nedeninin eğitimsizlik olduğunu savundu.

Bu kapsamda, balıkçılar için eğitim programı geliştireceklerini, hangi mevsimde hangi yöntemle hangi tür balığın avlanacağını anlatacaklarını belirten Kuşku, şunları kaydetti: "Çanakkale’de yaklaşık bin kişi geçimini denizden sağlıyor. Fakat, bir çoğunun yanlış uygulamalar yaptığını, denizleri ve deniz canlılarını tehlikeye attığını görüyoruz. Balıkçıların, doğru bilgilenmeleri açısından dernek çatısı altında birleşmelerinin, önemli bir adım oldu."

Kuşku, AB’nin özellikle denizlerdeki kirlilik, istihdam arttırımı ve eğitim konuları üzerinde titizlikle durduğunu belirtti. Denizlerdeki kirliliği, özellikle sanayi atıklarının tetiklediğini anlatan Kuşku, son 20 yılda tür sayısındaki düşüşün, balıkçılık sektöründeki istihdamda büyük oranda kayıplara yol açtığını bildirdi. Bu nedenle, AB’nin de üzerinde durduğu gibi, balıkçılık sektörüyle geçimini sağlayanların bilinçlendirilmesi, denizlerdeki kirliliğin kaynağının tespit edilmesinin ve devletle işbirliği yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Kuşku, AB’ye sundukları eğitim projelerini Çanakkale’de hayata geçirdikten sonra, Türkiye’deki tüm balıkçıları tek çatı altında toplamayı hedeflediğini kaydetti.
Bul
Arkadaş,Amatör balıkcı lisansını nerden çıkarabiliriz? tşk
Bul
ffengin yazdı:Arkadaş,Amatör balıkcı lisansını nerden çıkarabiliriz? tşk

Amatör balıkçılık yapmak için ABB (Amatör Balıkçı Belgesi) almanız önerilir. Bu belgeyi İl/İlçe Tarım Müdürlüğü düzenler, bedelsizdir, sınavı yoktur.
Bul
Amatör balıkçı lisansı değilde '' amatör balıkçı belgesi'' olacak.. 3/2 tebliğde
(3/2 Numaralı Tebliğ - Amatör Balıkçı ) belirtildiği gibi zorunlu değil..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
hocam hayırlı olsun AlkisAlkis
Bul
bucalıfikret yazdı:hocam hayırlı olsun AlkisAlkis
Konunun açılış tarihine baktınmı fikoMahcup
Bornova - izmir
Bul
Konu eski de Feridun bey eski bir konu başlığımızdan sormuş sorusunu kaptanım Fikret bu nedenle yanıldı herhalde..
Bul
Lakerda yazdı:Konu eski de Feridun bey eski bir konu başlığımızdan sormuş sorusunu kaptanım Fikret bu nedenle yanıldı herhalde..

aynen mehmet abi sağol.
orhan abi görmesen şaşardım.Hadiordan
Bul
bucalıfikret yazdı:Amatör balıkçılık yapmak için ABB (Amatör Balıkçı Belgesi) almanız önerilir. Bu belgeyi İl/İlçe Tarım Müdürlüğü düzenler, bedelsizdir, sınavı yoktur.

Amatör balıkcılık belgesi tüm Tarım il müdürlüklerinde 15 - 20 tl karşılığında veriliyor, alınması da mecburi değil dir, alınırsa havası olur. Dikkat bu belge 5 yıllıktır.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Balıkçılar 3 saat cehennemi yaşadılar LeVrEkCi 8 1,218 24-01-2013, 17:33
Son Yorum: Salih Reis
  Hataylı kayıp amatör balıkçılar mudanya 23 3,908 15-01-2009, 18:19
Son Yorum: balıkcı uğur
  boru kurdu lazım olanlara andrail gail 10 2,799 12-10-2007, 14:12
Son Yorum: alien13
  Balıkçılar, av sezonuna hazırlanıyor boranmursel 7 2,010 30-08-2007, 20:40
Son Yorum: AFALA
  Balıkçılar Palamuttan Umutlu Değil LeVrEkCi 17 2,580 23-08-2007, 22:24
Son Yorum: aahmet
  Balıkçılar da avladığı balığı artık tanıyamıyor LeVrEkCi 10 3,094 22-04-2007, 00:11
Son Yorum: yakamoz7
  amatör balıkçılar kayıp efese 4 2,020 04-12-2006, 00:43
Son Yorum: tahsinmersin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi