Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Durum sadece katledilen bir caretta'dan ibaret değil.Bu toplumda küçücük bebekleri bile gözlerini kırpmadan yok eden insanlar dolu hatta kendi yavrularına bile eziyet ediyorlar.Bu toplumun psikolojisi bozulmuş.Toplumsal bir çürüme içindeyiz.Harun'un tüm iyi niyetiyle aktardıklarına katılmayı çok isterdim
Yorumları: 1,618
Konuları: 37
KILÇIK aynen dediğin gibi oluyor.
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
yaşamak için öldürmek insanlar için geçerli olmasa gerek o lafı diyen bence çok yanlış demiş evet ben bir biyoloji öğretmeni olarak derim ki hayvanlar aleminde büyük küçüğü ,kuvvetli zayıfı her zaman alt eder ama yaşamak için öldürmek asla kabul edilmez .hayvanlar aleminde bile yiyeceği kadarını öldürürler fazlasını değil lütfen biz insanlarda buna dikkat edelim.uymayanları uyaralım .
ayrıca bu işi bir geçim kaynağı olarak yapanlarda bence çok aşırıya kaçmamalı vede geriden gelenleride daha sonraki günleride düşünmeliler.
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
xxl üstad yazdı:Durum sadece katledilen bir caretta'dan ibaret değil.Bu toplumda küçücük bebekleri bile gözlerini kırpmadan yok eden insanlar dolu hatta kendi yavrularına bile eziyet ediyorlar.Bu toplumun psikolojisi bozulmuş.Toplumsal bir çürüme içindeyiz.Harun'un tüm iyi niyetiyle aktardıklarına katılmayı çok isterdim
Üstad bu anlattıklarını bu toplum değilde dünya insanlığı desen daha iyi olur lütfen bu memlekette 73 milyon insan var bunun % 5 i bozuk desen 3.6 milyon insan yapar abd nin suç oranına bakın 3-5 milyon nufuslu bir ülkedeki yüzdeyi aldığınızda tabiiki orası güllük gülistanlık gibi görünecektir lütfen toplumu adil orantılarda yargılayalım ve şu konuya özellikle ve özellikle dikkat çekiyorum*** Bir insana devamlı aptal dersen sonunda aptal olur ***
Biz milli öz güvenden yoksun olursak arkamızdan gelen gençlikten ne beklersiniz her türlü iltihabı kapmaya açık yara gibi olur
Zaten görsel medyada hep negatiflerimizi izliyoruz pozitiflerimiz yok denecek kadar az
Lütfen herkezi daha derin ve ileriye dönük düşünmeye davet ediyorum
Saygılar
Yorumları: 5,855
Konuları: 245
şimdi diyoruzki eğitim şart.Amma bir şeyi gözden kaçırıyoruz.Ağaç yaşken eğilir.belli bir yaştan sonra insanoğlunu nasıl değiştirebilirsinki.Zaten kişi yaşadığı ortamda alacağını almış,vereceğini vermiş.Huylarını değiştiremezsin,konuşmasını değiştiremezsin,vs vs. bu adama gidip niye balıkları öldüyon dediğin zaman kendince bahaneler üretir.Bence her ana baba çoluğuna çocuğuna sağlam bir eğitim verebilse ,verdirme imkanı sağlasa bundan sonraki nesiller daha temiz daha duyarlı olurlar.Ama bizim nesillerimizden onlara miras olarak bırakabileceğimiz bir ırmak,bir baraj,bir göl masmavi bir deniz kalırsa.
Yorumları: 1,372
Konuları: 32
turna yazdı:KILÇIK aynen dediğin gibi oluyor.
Abi, ozaman durum çok vahim. Ben gölde balık tutarken tuhaf kurbağa gibi yenmeyen balıklar oltaya takıldımı tekrar suya atıyorum. Balık tuttuğum göl kenarlarına atılmış bir sürü böyle balıkla karşılaşıyor ve üzülüyorum. Bağzen yakaladığım balığa yapışmış yılan geliyor, öldürmüyorum. (Oysa bunların hepsi benim yakalayacağım balığa zarar veriyor.) Acaba benmi fazla yufka yürekliyim. Öğretmen olmayıpta balıkla geçimini sağlayan biri olsaydım herhalde aç kalırdım.
Yorumları: 2,421
Konuları: 42
çok saçma bir açıklama yaşamak için öldürmek lazımsa örnek vereyim dünyada herkes birbirini öldürsün kalanlar rahat rahat yaşasın neden diye sorulduğunda da daha rahat yaşamak için desinler böyle birşey olamaz bu akla ve doğaya aykırıdır arkadaslar
Yorumları: 67
Konuları: 13
bunlar tabiki üzücü
önümüzdeki günlerde hepimizin gurur duyacağı bir adam gibi adamdan bahsedeceğim