20-12-2006, 22:19
Bazen balığa çıkarız birkaç ispari,bir iki izmarit, yada yanına bir kefal.
bazem kıyı uzatmalarını(ağ) atarız bir iki kefal,iki üç ispsri, yada bir öksüz...Düşünürüz ne yapalım bunları diye.Bazen bu günde domates peynir ekmek diye geçer aklımızdan...Sakın öyle düşünmeyin.herkese yeter bu balık doslar. Nasılmı ?. işte buda benim pilakim....
1- allak neverdiyse balıklar
2- domates
3- yeşil biber varsa kırmızı yağ biberi
4- 2 orta yada 1 iri kuru soğan
5- tuz,kara biber,kırmızı pul biber
6- su....
7- karafırın ekmek
8- sızma seytin yağı 3/4 ÇAY BARDAĞI
şu balıkları bir güzel temizliyeleim,pullu olanların pullarını kazımayı,yada tulum çıkartmayı unutmayın.
Domatezlerin kabukları soyulur iri dilemlenir.biberlerde yıkanıp iri iri dilimlenir.
soğonlar yuvarlak yuvarlak kesilir
tencerenin içine zeytin yağını dökün. alttan itibaren soğan,biberler, domates olmak üzere sebzeleri dizin.üzerine büyüklüğüne göre temizlenmiş balıkları bütün yada parçalar halinde dizin
şimdi tenceremize balıkların 1 parmak üzerine çıkacak kadar su ilave edin...tuz, kara biber , kırmızı biber i serpin (isteğe göre miktarını ayarlıyarak)
açın ocağın altını, orta ateşte başlasın pişmeğe.tıkırdamaya başladımı
kabuğu suyulmuş limon dilimlerini ilave ederek tencerenin kapağını kapatın 10 dakika daha pişsin, sonra kapatın ateşi..Afiyet olsun.
pardon ekmekleri unuttum onları ne yapacaktık yaa.
hatırladım suyuna bandıra bandıra lupppppp,
bazem kıyı uzatmalarını(ağ) atarız bir iki kefal,iki üç ispsri, yada bir öksüz...Düşünürüz ne yapalım bunları diye.Bazen bu günde domates peynir ekmek diye geçer aklımızdan...Sakın öyle düşünmeyin.herkese yeter bu balık doslar. Nasılmı ?. işte buda benim pilakim....
1- allak neverdiyse balıklar
2- domates
3- yeşil biber varsa kırmızı yağ biberi
4- 2 orta yada 1 iri kuru soğan
5- tuz,kara biber,kırmızı pul biber
6- su....
7- karafırın ekmek
8- sızma seytin yağı 3/4 ÇAY BARDAĞI
şu balıkları bir güzel temizliyeleim,pullu olanların pullarını kazımayı,yada tulum çıkartmayı unutmayın.
Domatezlerin kabukları soyulur iri dilemlenir.biberlerde yıkanıp iri iri dilimlenir.
soğonlar yuvarlak yuvarlak kesilir
tencerenin içine zeytin yağını dökün. alttan itibaren soğan,biberler, domates olmak üzere sebzeleri dizin.üzerine büyüklüğüne göre temizlenmiş balıkları bütün yada parçalar halinde dizin
şimdi tenceremize balıkların 1 parmak üzerine çıkacak kadar su ilave edin...tuz, kara biber , kırmızı biber i serpin (isteğe göre miktarını ayarlıyarak)
açın ocağın altını, orta ateşte başlasın pişmeğe.tıkırdamaya başladımı
kabuğu suyulmuş limon dilimlerini ilave ederek tencerenin kapağını kapatın 10 dakika daha pişsin, sonra kapatın ateşi..Afiyet olsun.
pardon ekmekleri unuttum onları ne yapacaktık yaa.
hatırladım suyuna bandıra bandıra lupppppp,