16-08-2016, 11:43
Kaşarlı Kidonya
[ATTACH=CONFIG]48021[/ATTACH]
Hazırlanışı;
Kaşarlı Kidonya Kum midyelerini kaynar suda iyice haşlıyoruz. Haşlama suyuna tuz ve sirke ilave ediyoruz. Haşlandıktan sonra iyice yıkıyoruz. İyice temizlenmesine dikkat etmek gerekiyor çünkü içerisinde kum kalabiliyor. Rendelenmiş kaşar peynirini midyelerin içerisine yerleştiriyoruz. Üzerine bir miktar karabiber ve ince kıyılmış dereotu ilave edip fırında kaşar eriyene kadar bekletiyoruz.
kaynak
[ATTACH=CONFIG]48021[/ATTACH]
Hazırlanışı;
Kaşarlı Kidonya Kum midyelerini kaynar suda iyice haşlıyoruz. Haşlama suyuna tuz ve sirke ilave ediyoruz. Haşlandıktan sonra iyice yıkıyoruz. İyice temizlenmesine dikkat etmek gerekiyor çünkü içerisinde kum kalabiliyor. Rendelenmiş kaşar peynirini midyelerin içerisine yerleştiriyoruz. Üzerine bir miktar karabiber ve ince kıyılmış dereotu ilave edip fırında kaşar eriyene kadar bekletiyoruz.
kaynak
İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]