30-06-2016, 18:01
Dil Balığı Izgarası nasıl yapılır?
[ATTACH=CONFIG]47939[/ATTACH]
Harika bir kalkan balığı lezzetine sahiptir
5 adet büyük ölçüdeki Dil balığını balıkçınız da temizlettikten sonra evde ılık su altında tekrar yıkayınız, ardından 2 adet limon suyu ile dolu olan derin ve düz bir tabak içerisine 3 dakika bırakınız ve hafifçe tuzladıktan sonra, 3 çorba kaşığı una batırıp unlayınız ve ardından 3 kahve fincanı Ay çiçek yağı ile yağlayıp ızgarada her iki tarafını 5 er dakika pişiriniz. Pişen balıkları Porselen Servis tabağına alınız ve dilimlenmiş 2 adet limonu da tabağın etrafına dizerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Kırmızı soğan ve taze ekmek tavsiye edebilirim. ardından da kış olduğundan tahin pekmez tatlı olarak alınabilir.
Nuri Deniz
[ATTACH=CONFIG]47939[/ATTACH]
Harika bir kalkan balığı lezzetine sahiptir
5 adet büyük ölçüdeki Dil balığını balıkçınız da temizlettikten sonra evde ılık su altında tekrar yıkayınız, ardından 2 adet limon suyu ile dolu olan derin ve düz bir tabak içerisine 3 dakika bırakınız ve hafifçe tuzladıktan sonra, 3 çorba kaşığı una batırıp unlayınız ve ardından 3 kahve fincanı Ay çiçek yağı ile yağlayıp ızgarada her iki tarafını 5 er dakika pişiriniz. Pişen balıkları Porselen Servis tabağına alınız ve dilimlenmiş 2 adet limonu da tabağın etrafına dizerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not:Kırmızı soğan ve taze ekmek tavsiye edebilirim. ardından da kış olduğundan tahin pekmez tatlı olarak alınabilir.
Nuri Deniz
İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]