Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spin Balık avı Nedir?
Spin Balık avı Nedir?

[ATTACH=CONFIG]47933[/ATTACH]

Spin balık avcılığı; kıyıdan, kayalıklardan, yol kenarlarından, At-Çek şeklinde yapılan bir balık yakalama yoludur.

Bunu yaparken de kullanacağımız malzemelerin uyumlu olması şarttır. Bu durumda kullanacağınız kamışın uzunluğu , ağırlığı , ona takacağınız makine ve misinanın çapı da tamamlayıcı özelliklerde olması gerekmektedir.

Kısacası bu Spin balık avcılığında , yorulmadan ve de hedeflediğiniz balığın (örneği , İstavrit ) özelliklerine göre takım düzmemiz gerekmektedir. Bunun için piyasada satışa sunulmuş yüzlerce marka ve modellerde mevcuttur. Ancak kıyıdan yapılan Spin ( At-Çek ) avcılığında önemli olan 2 husus çok önemlidir.

Bunlardan birincisi kamışın hafifliği ikincisi de atarıdır. Buna göre sizi yormayacak ve kıyıdan 20 - 30 metre uzaklığa atabileceğiniz kamışı seçmeniz gerekmektedir. Bunun için ideal olan kamış boyu 2.50 cm olanı ve atarı ( mesafesi ) de 10 - 40 gram olanı tercih edilmelidir. Diğer taraftan Jigging avcılığında kullanılan kamışlar gibi burada kullanacağımız kamışların da Karbon esaslı olması şarttır. Çünkü karbon kamışa hem esneklik hem de sağlamlık katmaktadır.

Diğer önemli bir konuda yukarıda belirttiğim kamış boyu ve atarına göre alacağımız makine ve misinedir. Bunun için tavsiyem 40'lık boyu olan 5+1 bilyeli ve yüksek devirli olanları uyum açısından işinizi fazlasıyla görecektir. İşin ehli olduğunuzda daha yüksek kapasiteli ( 9 +1 bilyeli ) olanlarını da alabilirsiniz. Bunun üzerine 0,30 veya 0.35mm çapında Carbon esaslı misina sardırmayı da unutmayınız.

Balık avcılığın da misinanın ince olması balık yakalama açısından çok daha makbuldür. Ancak kopma çok daha çabuk olacağından ilk acemiler için misinanın kalınlığının 0.30 mm olması çok daha iyidir.

Kamışımızı dolayısıyla oltamız ( Spin= at/çek ) ) imizi aldık . Geriye kalan balıkları aldatmak için kullanacağımız sahte yemlere, rapalalara ihtiyacımız olacaktır. Bu durumda 1 kiloya kadar olan balıklar için 4 - 6 cm, 2 kiloya varan balıklarda 7- 9 cm arası sert sahteler seçebilirsiniz.

Eğer At-Çekimiz için silikon yemler tercih edeceksek bu durumlarda kuyruk sallayan balık tipleri ile yılan balık görünümlü olanlar kullanmayı tavsiye ederim. Bilhassa Levrek avında bu silikonlar, sırtı avında ve kıyıdan avlarda oldukça iyi netice vermektedir . Havanın kapalı, suyun bulanık göründüğü zamanlarda da daha ziyade açık renkli sahteler fevkalade iş yapmaktadır. Bu sahtelerden bazıları şöyledir. Su üstü sahteleri, orta su sahteleri ve derin su sahteleri olarak ifade edilmekte ve balık marketlerinde satılmaktadır.

Böylece her şeyimiz avcılığımız için hazır vaziyette. Şimdi istediğiniz deniz ve göllerde at çek yapabilirsiniz. Şunu unutmayınız ki esas avcılık sabah erken saatlerde ve akşam üstü güneş batarken olmaktadır.

Rast gelsin..

Kaynak: Nuri Deniz

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İstanbul - 0RH pozitif -1949
Balıkçı Reisi: Nuri Deniz (Kimya ve İşletme müh.)
[SIGPIC]http://www.amatorbalikci.net/images/avatars/genel/1bateau9zz.gif [/SIGPIC]
Bul
bir günde 20 tane yeni konu açınca kafam karıştı,
birinde selamlaşıcaz hangisinde bilemedim.
Selamun aleyküm hoş geldiniz.
Bu güzel bilgiler için teşekkürler.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kıyıdan balık avı teknikleri ve malzemeleri LeVrEkCi 8 2,822 30-06-2016, 04:41
Son Yorum: nurideniz34
  Denizde balık avlamak için ? mrtplvc 7 2,077 28-05-2012, 17:16
Son Yorum: mrtplvc
  Balık Tutmak Konusunda Yardımlarınızı Bekliyorum avukat 9 1,941 23-01-2012, 16:39
Son Yorum: ufuktan26
  Kuşadası davutlar kıyıdan balık avı önerisi Kutay 29 16,007 10-10-2011, 01:52
Son Yorum: merttekol
  tatil zamanı balık zamanı ssevdim 16 3,122 16-09-2011, 11:15
Son Yorum: kale124
  izmir sahilde kıyıdan balık avı Cihan Deniz 7 4,036 15-09-2011, 16:23
Son Yorum: Cihan Deniz
  galatada balık varmı ssevdim 6 2,760 04-09-2011, 20:53
Son Yorum: ufuktan26
  balık tutmak için nereye gitmek lazım ssevdim 14 3,706 06-08-2011, 04:24
Son Yorum: SerenaY66
  baraja ve dereye gitcem balık tutma malzemeleri orhun1453 8 2,539 29-07-2011, 15:13
Son Yorum: Albatros-gr
  iskeleden balık tutamıyorum orhun1453 13 3,404 02-07-2011, 09:42
Son Yorum: yycolak

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi