Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turna ve testere için bir yöntem
merhabalar,

uzun zamandır aklımda olan bir zurna takımı yapmayı düşünüyorum. bu oltayla ilgili eleştri yada fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1. gezer şamandıralı olta (stoperler arası 30-40 cm)
2. 3"LÜ fırdöndü. yandaki boguma çelilk tele takılmı silikon balık
3.bunun altına yıne aynı 3 lu fırdondu ve sılıkon balık.
toplamda 3-4 adet bu şekilde takım yaparsak avcı balığın (turna yada testere) dikkatını daha cok cekmezmiyiz? bir nevi çapari misali.gezer şamandıra düşünmemin sebebi suyun derinligi. oltamızın şamndıradan ıtıbaren boyu 1 metreyı bulur diye düşünüyorum.

artı ve eksi yonlerını paylaşırsanınz sevinirim

not: bunu atçek olarak kullanmayı düşünüyorum. beklemeli değil.

saygılarımla.Affet
Bul
deniz ben genelde klasik takım kullanıyorum kısa zamanda arkadaşlar bilgi verir hoşgeldin.AlkisAlkis
Bul
Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok kardeşim fakat bütün yapılan takımlar deneme yanılma yöntemiyle yapılmamışmıdır denmektedir fayda varSeerf
Bul
ustalardan bilgi gelir denizcim.rasgele.
Bul
Deniz kardeş at çek de kullanmak üzere böyle bir takım yaparsan, hiç bir şekilde çalışmayacağından, çekerken birbirine gireceğinden (karışacağından) seni sinir edecektir. En çok keyif alacağın şekli bana sorarsan 3 ayrı kamışa şamandıralı takım yap, yemlik balığı tak, şamandıranın keyfini seyret. ayrıca birde atçek için ama tekli olarak bir takım yap. Atçek meşakkatli bir iştir, ama turna vurduğunda, kamışın görüntüsü, balığı gezdirme ve sudan çıkarabilme dürtüsü muhteşem bir şey. Rastgele.
Bul
Deniz kardeşim hoş geldin.
-LEVREK ŞEMSİYESİ-ni duydun mu?
senin yönteminden daha mantıklı geldi.internetten bir incele.
rast gelsin.Gulumse
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Murat abinin dediklerine aynen katılıyorum Seerf
Sazanları özledim...
Bul
YaKaMoZ yazdı:Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok kardeşim fakat bütün yapılan takımlar deneme yanılma yöntemiyle yapılmamışmıdır denmektedir fayda varSeerf

aynen abi deneme yanılma yontemıyle bulunmuştur butun tatktıkler o yuzden bu sistemi deneyıp uzerıne gıdıcem en uygun zamanımda Smile

murki yazdı:Deniz kardeş at çek de kullanmak üzere böyle bir takım yaparsan, hiç bir şekilde çalışmayacağından, çekerken birbirine gireceğinden (karışacağından) seni sinir edecektir. En çok keyif alacağın şekli bana sorarsan 3 ayrı kamışa şamandıralı takım yap, yemlik balığı tak, şamandıranın keyfini seyret. ayrıca birde atçek için ama tekli olarak bir takım yap. Atçek meşakkatli bir iştir, ama turna vurduğunda, kamışın görüntüsü, balığı gezdirme ve sudan çıkarabilme dürtüsü muhteşem bir şey. Rastgele.

murat abi bilgilendirmen için teşekkür ederim ama bu denizde kullandıgımız çapari yontemını ıle testere (perch) tutan arkadaşlar gordum. bunun neden kafanda olumsuz bir işaret yarattıgını bilmiyorum. sonuçta alt kısma agırlık koyarsak zaten yavaş çekileceğinden karışır gibi gelmiyor ama enn iyisı deneyıp gormek. dediğin gibi şamandıralı yontemle cok ıstıyorum fakat yakalamak fırsat olmadı Sad

tahsinmersin yazdı:Deniz kardeşim hoş geldin.
-LEVREK ŞEMSİYESİ-ni duydun mu?
senin yönteminden daha mantıklı geldi.internetten bir incele.
rast gelsin.Gulumse

tahsın abi levrek şemsiyesini gecen gün tv de izledim. gerçekten guzel bısey yapmış adamlar ama ben geliştirirsem o yontemı levrek şemsiyesi vız gelir trıs gider Siyirdim
Bul
Turna ya at-çek için kırmızı kafa rapala, kaşık, sasi başkasına bakma.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bu ikili LRF için olur mu? mandrake 3 1,466 15-07-2016, 13:33
Son Yorum: rusan
  Çanakkale İçin Tavsiye İstiyorum umitdulger 1 1,708 15-05-2013, 22:47
Son Yorum: LeVrEkCi
  Levrek avi için malzemeler ata_berk 23 4,791 16-09-2012, 21:37
Son Yorum: bill74
  kıyıdan levrek tutmak icin tuncaemre 21 8,599 05-08-2012, 23:10
Son Yorum: LeVrEkCi
  iri istavrit tutmak icin? umtbra 9 2,638 14-06-2012, 10:43
Son Yorum: umtbra
  Denizde balık avlamak için ? mrtplvc 7 2,076 28-05-2012, 17:16
Son Yorum: mrtplvc
  At-Çek için LineDancer! Kendim yaptım... maxtar 11 4,109 23-09-2011, 18:09
Son Yorum: maxtar
  balık tutmak için nereye gitmek lazım ssevdim 14 3,706 06-08-2011, 04:24
Son Yorum: SerenaY66
  Tekirdağ-Kumbağ Kıyıdan İçin Yardım serhat34 8 4,842 06-08-2011, 01:54
Son Yorum: MaVrUşGiL
  yunan balıkçıların kıyıdan büyük balık avlayabilmek için geliştirdikleri yöntem beyazzenci 67 19,951 03-12-2010, 20:57
Son Yorum: style_ouf_5

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi