20-10-2012, 11:18
[SIZE="3"]Değeli amatör balıkçı arkadaşlarım-büyüklerim;
18-19 Ekim 2012 tarihli tatlı su avımızı sizinle paylaşmak isterim!
At-çek avı gerekleştirme hayallerimiz avlağımızın kiraya verilmesi ve kiralayanların 3/2 numaralı tebliğin 13. maddesinin ç bendini uyguladıkları-uygulattıkları duyumu hayallerimizi;oltanın ucundaki balığın suya düşmesi veya cebimizdeki telefonun suya düşmesi misali suya düşürdü...
(ne cümle kurdum arkadaş )
Hayallerimin suya düşüşü ağır çekimde gözlerimin önünde canlandı diyebilirim o kadar yani...
3/2 numaralı Tebliğin 13. Maddesinin ç Bendi:
ç) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.Sadece kerevit veya gümüş avcılığı için kiralanmış olan istihsal sahalarında, gün ve alan sınırlaması olmaksızın, amatör balık avcılığı yapılabilir.
Tamamen sürdürülebilir balıkçılığın ve amatör balıkçının çıkarlarını savunan bu maddeyi çıkaranları,çıkmasında etkili olanları sevgiyle kucaklıyorum.O kadar çok sevgiyle kucaklıyorum ki anlatamam...
Gerçi resmi tatil günleri hariç müsati olan insanlar,emekliler,işsizler,öğrenciler,mesai saati uyanlar,balığı gelenler ve işlerine ona göre halledenler biraz mağdur olacak ama neyse...kanunu çıkaranların vardır bir bildikleri!
Hafta içi hırsızdan,hayduttan,bohçacıdan geçilmiyorsa demek ki...
Bu sürecin sonunda bizde planlarımızı beklemeli ava yoğunlaştırdık.İhtiyaçlarımızı,araç-gereçlerimizi tamamladıktan sonra koyuduk yola.
Hayallerimizde zil sesi,dilimizde ''sürdürülebilir balıkçılığın çıkarları doğrultusunda'' yasalar çıkaran insanlara pozitif temenniler...
Avlağımız bir baraj.Sular altına kalmış eski bir köy.Manzara,görüntüler çok mistik...
Akşamüstü başlayan avımız 24 saat sürdü ve bir adet 4-5 kilo arası,bir adet 3-4 kilo arası bir adet yaklaşık 1 kiloluk sazan 2 adet gökkuşağı alabalığı tuttuk.
Sazanları gece 3 ve sabah 10 arası tuttuk.
Gökalaları ise sabah erken saatlerde tuttuk.2 tane alabalık kaçırdım ki anlatamam.Kaşığı kapar kapmaz su üstünde 1 metre sıçrayıp çılgınlar gibi takla atıp kaşıklardan kurtuldular.
Gökkuşağı alabalığında boy limiti olmadığı için benim tuttuğum balığın küçük olmasına bu sefer adırmadım ve az alabalık tutmamız sebebiyle aldım.
Bu barajın alabalıkların eti diğer avlaklarda ki alabalıklara kıyasla bembeyaz.Hiç albalık demezsiniz.O turunculuktan eser yok.Bir ustamın söylemesine göre avlandığı böcüklerle alakalı bişeymiş ve bu barajda o rengi almasında ki etkisi olan böcük yokmuş...
Sazanları temizlerken büyük olanların içlerinden HAVYAR çıkması bizi oldukça şamşırttı ve üzdü.Balıkların dolu dolu ve ağır olmasına anlam verememiştim zaten.Etçil balıklara kıyasla sazan balığı daha fos ve kalıbına göre hafif balıktır.
Sazan avını,barajları,tatlı suyu özlemişiz ama denizi nasıl unutacağız hala aklım almıyor...
Sazan balığı pişirilmesi hakkında nacizane biraz bilgi vermek isterim.Malumunuz bu balık pek lezzetli olmaz.Ama şu tarifi uygularsanız balık gerçekten özlenebilecek bir lezzet alabiliyor.
1)Derisini pense yardımıyla yüzüp fletosunu çıkarınız.Pense konusunda ciddiyim
2)O filetoyu parçalara ayırıp parçalara ince ve derin çizikler atınız.
3)Bu parçaları az kekik,pul biber ve tuzla karıştırılmış mısır ununa bulayınız.
4)Ocağın 3. gözünde orta ateşte kızgın yağda iyicene kızartınız ve afiyetle yiyiniz
Ekipmanlarımız:
Sazan için:Klasik 3 lü hazır dip takımları,çeşitli boylarda kamışlar ve yine çeşitli boylarda makinalar.
Alabalık için:
2.4 metre boyunda parçalı ve teleskopik kamışlar,30 luk makinalar,2 ve 3 numara mepsler,20 lik ve 28 lik misinalar.Avdaşım Kadir abi alabalığı 28 lik misina ve kocaman bir klipsle tuttu .Genelde de böyle tutar .
Yem:
Sazan için:Solucan
Alabalık için: 2 ve 3 nolu döner kaşık.
Hava:
Gündüz 22 derece ama bol rüzgarlı,gece ise 5 derece ve bol yıldızlı.
Su:
Rüzgarın etkisiyle çoğunlukla dagalı.Barajın büyülüğünen dolayı su hala soğumamış.
Hepimize rastgelmesi dileğiyle...Sağlıcakla kalın[/SIZE]
![[Resim: eskitahanbalk7.jpg]](http://imageshack.us/a/img842/5879/eskitahanbalk7.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk10.jpg]](http://imageshack.us/a/img89/9905/eskitahanbalk10.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk2.jpg]](http://imageshack.us/a/img571/6334/eskitahanbalk2.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk16.jpg]](http://imageshack.us/a/img189/3185/eskitahanbalk16.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk19.jpg]](http://imageshack.us/a/img685/9812/eskitahanbalk19.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk25.jpg]](http://imageshack.us/a/img51/4943/eskitahanbalk25.jpg)
Dolu dolu havyar çıktı büyük sazanlardan
![[Resim: eskitahanbalk27.jpg]](http://imageshack.us/a/img196/7374/eskitahanbalk27.jpg)
Yaşadığı ahırın sürüsünü dışarda görünce çıldırdı hayvan!Susmadı,sahibi çok sert bişekilde azarladı ama içten içten onlar dönene kadar hırladı.Çok anlamam ama parmaklarından anlaşıldığı kadarıyla safkan kangaldı.
![[Resim: eskitahanbalk30.jpg]](http://imageshack.us/a/img840/9799/eskitahanbalk30.jpg)
Şu manzaraya bakarmısınız!Bence dünyanın en yakışıklı güzel dağı Erciyes'dir.Tabloların ilham kaynağı.Galiba tüm yakışıklılığımı ve karizmamı bu dağdan almışım .Suyundan içtik havasını soluduk nihayetinde.
![[Resim: eskitahanbalk31.jpg]](http://imageshack.us/a/img443/3341/eskitahanbalk31.jpg)
Beklemeli av karaçaydanlıksız olmaz.
18-19 Ekim 2012 tarihli tatlı su avımızı sizinle paylaşmak isterim!
At-çek avı gerekleştirme hayallerimiz avlağımızın kiraya verilmesi ve kiralayanların 3/2 numaralı tebliğin 13. maddesinin ç bendini uyguladıkları-uygulattıkları duyumu hayallerimizi;oltanın ucundaki balığın suya düşmesi veya cebimizdeki telefonun suya düşmesi misali suya düşürdü...
(ne cümle kurdum arkadaş )
Hayallerimin suya düşüşü ağır çekimde gözlerimin önünde canlandı diyebilirim o kadar yani...
3/2 numaralı Tebliğin 13. Maddesinin ç Bendi:
ç) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.Sadece kerevit veya gümüş avcılığı için kiralanmış olan istihsal sahalarında, gün ve alan sınırlaması olmaksızın, amatör balık avcılığı yapılabilir.
Tamamen sürdürülebilir balıkçılığın ve amatör balıkçının çıkarlarını savunan bu maddeyi çıkaranları,çıkmasında etkili olanları sevgiyle kucaklıyorum.O kadar çok sevgiyle kucaklıyorum ki anlatamam...
Gerçi resmi tatil günleri hariç müsati olan insanlar,emekliler,işsizler,öğrenciler,mesai saati uyanlar,balığı gelenler ve işlerine ona göre halledenler biraz mağdur olacak ama neyse...kanunu çıkaranların vardır bir bildikleri!
Hafta içi hırsızdan,hayduttan,bohçacıdan geçilmiyorsa demek ki...
Bu sürecin sonunda bizde planlarımızı beklemeli ava yoğunlaştırdık.İhtiyaçlarımızı,araç-gereçlerimizi tamamladıktan sonra koyuduk yola.
Hayallerimizde zil sesi,dilimizde ''sürdürülebilir balıkçılığın çıkarları doğrultusunda'' yasalar çıkaran insanlara pozitif temenniler...
Avlağımız bir baraj.Sular altına kalmış eski bir köy.Manzara,görüntüler çok mistik...
Akşamüstü başlayan avımız 24 saat sürdü ve bir adet 4-5 kilo arası,bir adet 3-4 kilo arası bir adet yaklaşık 1 kiloluk sazan 2 adet gökkuşağı alabalığı tuttuk.
Sazanları gece 3 ve sabah 10 arası tuttuk.
Gökalaları ise sabah erken saatlerde tuttuk.2 tane alabalık kaçırdım ki anlatamam.Kaşığı kapar kapmaz su üstünde 1 metre sıçrayıp çılgınlar gibi takla atıp kaşıklardan kurtuldular.
Gökkuşağı alabalığında boy limiti olmadığı için benim tuttuğum balığın küçük olmasına bu sefer adırmadım ve az alabalık tutmamız sebebiyle aldım.
Bu barajın alabalıkların eti diğer avlaklarda ki alabalıklara kıyasla bembeyaz.Hiç albalık demezsiniz.O turunculuktan eser yok.Bir ustamın söylemesine göre avlandığı böcüklerle alakalı bişeymiş ve bu barajda o rengi almasında ki etkisi olan böcük yokmuş...
Sazanları temizlerken büyük olanların içlerinden HAVYAR çıkması bizi oldukça şamşırttı ve üzdü.Balıkların dolu dolu ve ağır olmasına anlam verememiştim zaten.Etçil balıklara kıyasla sazan balığı daha fos ve kalıbına göre hafif balıktır.
Sazan avını,barajları,tatlı suyu özlemişiz ama denizi nasıl unutacağız hala aklım almıyor...
Sazan balığı pişirilmesi hakkında nacizane biraz bilgi vermek isterim.Malumunuz bu balık pek lezzetli olmaz.Ama şu tarifi uygularsanız balık gerçekten özlenebilecek bir lezzet alabiliyor.
1)Derisini pense yardımıyla yüzüp fletosunu çıkarınız.Pense konusunda ciddiyim
2)O filetoyu parçalara ayırıp parçalara ince ve derin çizikler atınız.
3)Bu parçaları az kekik,pul biber ve tuzla karıştırılmış mısır ununa bulayınız.
4)Ocağın 3. gözünde orta ateşte kızgın yağda iyicene kızartınız ve afiyetle yiyiniz
Ekipmanlarımız:
Sazan için:Klasik 3 lü hazır dip takımları,çeşitli boylarda kamışlar ve yine çeşitli boylarda makinalar.
Alabalık için:
2.4 metre boyunda parçalı ve teleskopik kamışlar,30 luk makinalar,2 ve 3 numara mepsler,20 lik ve 28 lik misinalar.Avdaşım Kadir abi alabalığı 28 lik misina ve kocaman bir klipsle tuttu .Genelde de böyle tutar .
Yem:
Sazan için:Solucan
Alabalık için: 2 ve 3 nolu döner kaşık.
Hava:
Gündüz 22 derece ama bol rüzgarlı,gece ise 5 derece ve bol yıldızlı.
Su:
Rüzgarın etkisiyle çoğunlukla dagalı.Barajın büyülüğünen dolayı su hala soğumamış.
Hepimize rastgelmesi dileğiyle...Sağlıcakla kalın[/SIZE]
![[Resim: eskitahanbalk7.jpg]](http://imageshack.us/a/img842/5879/eskitahanbalk7.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk10.jpg]](http://imageshack.us/a/img89/9905/eskitahanbalk10.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk2.jpg]](http://imageshack.us/a/img571/6334/eskitahanbalk2.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk16.jpg]](http://imageshack.us/a/img189/3185/eskitahanbalk16.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk19.jpg]](http://imageshack.us/a/img685/9812/eskitahanbalk19.jpg)
![[Resim: eskitahanbalk25.jpg]](http://imageshack.us/a/img51/4943/eskitahanbalk25.jpg)
Dolu dolu havyar çıktı büyük sazanlardan
![[Resim: eskitahanbalk27.jpg]](http://imageshack.us/a/img196/7374/eskitahanbalk27.jpg)
Yaşadığı ahırın sürüsünü dışarda görünce çıldırdı hayvan!Susmadı,sahibi çok sert bişekilde azarladı ama içten içten onlar dönene kadar hırladı.Çok anlamam ama parmaklarından anlaşıldığı kadarıyla safkan kangaldı.
![[Resim: eskitahanbalk30.jpg]](http://imageshack.us/a/img840/9799/eskitahanbalk30.jpg)
Şu manzaraya bakarmısınız!Bence dünyanın en yakışıklı güzel dağı Erciyes'dir.Tabloların ilham kaynağı.Galiba tüm yakışıklılığımı ve karizmamı bu dağdan almışım .Suyundan içtik havasını soluduk nihayetinde.

![[Resim: eskitahanbalk31.jpg]](http://imageshack.us/a/img443/3341/eskitahanbalk31.jpg)
Beklemeli av karaçaydanlıksız olmaz.