Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mırmır Boyu Ne kadar Olur_?
İyi günler abilerim ve de arkadaşlar. Ben bugüne kadar mırmır balığı tutmuş değilim ve sizlerden bu balığın ortalama olarak ne kadar büyüdüğünü öğrenmek istiyorum... Biliyorum tebliğde herhangi bir boy sınırı yok mırmır için fakat bugün metro gross markette gezerken balık reyonundaki balıklara gözüm takıldı ve o tezgahta satılan mırmırlar çok küçükmüş gibi bir izlenime kapıldım, bir çoğunun boyları 10-12 cm civarındaydı ve 4-5 cm genişliğinde ya var ya yoklardı... Ve görünce resmen içim sızladı çünkü burada gördüğüm resimlerde mırmırlar çok daha büyük duruyorlar...
Bul
Bu balığı vicdani boyuta bırakmışlar,balığın ne kadar büyüyeceği konusunu Muavaffak kaptana bırakalımGulumse
Bornova - izmir
Bul
Umit mirmirin cm olarak boyuna bir sey diyemiyecegim..fakat az da olsa kiloluk mirmir ciktigi var..fakat dedigim gibi cok ender rastlanir...
genelde,burada oltada veya paragatta cikan mirmirlar 300-400gr civari ise,fena sayilmaz...
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
Bu balıkların çoğu 100 gramı geçmezdi abi emin olabilirsin... Ben o boydaki istavritleri bile kovama atmıyorum yazıktır günahtır bu hayvanlara, bir çok balık cinsi daha tebliğe eklenmeli bir an önce...
Bul
söylediğin kadar ufak mırmırları 15 güne kadar bir daha göremezsin.
tahminime göre gırgır yasağından evvel (1eylül)trolle sıyırtma ağlarla tutulmuştur.balığın en pahalı olduğu eylül öncesinden kalmıştır.
bu kadar küçük balıkları almayarak tepkimizi koyabiliriz.
bunun içinde sizin gibi duyarlı olan vatandaşlara gereksinim var.
teşekkürler.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
1 yaşında bir balık yaklaşık 10/12 cm
2 yaşında ........................ 15/17 cm
3 yaşında ..........................18/19 cm
4 yaşında .........................21/22 cm
5 yaşında .........................30/32 cm
diger bir çok balıkta oldugu gibi bu rakkamlar balıgın yaşadıgı bölge koşullarına göre değişebili ve 1-3 cm fark eder

yaklaşık 3 yaş ve sonrası verimli üremeye başlar , max. 55 cm lik kayıt vardır max. 12 yıl yaşar..
(fishbase kayıtlarından ve akademik araştırmalardan)
Bul
Bahse konu olan markete attığım maile istinaden bu sabah aradılar ve mırmırda boy limiti olmadığı için kendilerine istanbul halinden gönderilen balığı tezgaha koyduklarını fakat bu uyarıdan sonra istanbul hal müdürlüğü ile görüşüp daha dikkatli olmaları konusunda kendilerini uyardıklarını belirttiler... Ne kadar etkili olacaktır bilemem ama konuyla ilgilenmeleri güzel birşey...
Bul
Mırmır Mercan sınıfından olduğu için, sirkülerde mercan 15 cm, mırmırda 15 cm olmalıdır derim.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
[Resim: 24az5mo.gif]
Bul
Ümit öncelikle hassas davranışın için teşekkür ederim AlkisAlkis
Ben bu yeni tebliğ çıkarılırken mırmır ın da ekleneceğini sanıyordum ama Mahcup yine görmezden geldiler Rolleyes

Ben yaklaşık 3 senedir mırmır avına gidemiyorum ama önceleri aldıklarım hep 400-600 gr arası idi birazda büyük kanca kullandığım için küçüğü bana hiç denk gelmedi.

Tekrar tebrik eder Alkis saygılarımı sunarım.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
umitdulger yazdı:Bahse konu olan markete attığım maile istinaden bu sabah aradılar ve mırmırda boy limiti olmadığı için kendilerine istanbul halinden gönderilen balığı tezgaha koyduklarını fakat bu uyarıdan sonra istanbul hal müdürlüğü ile görüşüp daha dikkatli olmaları konusunda kendilerini uyardıklarını belirttiler... Ne kadar etkili olacaktır bilemem ama konuyla ilgilenmeleri güzel birşey...
Duyarlılığın için teşekkürler ÜmitAlkismarket yöneticileride konuya ilgi göstermişlerAlkisdevamını dilerim.
Bornova - izmir
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi