09-08-2012, 23:13
Sen kafana göre takıl .. sevabıda günahıda sana olsun

offf yaaaa.....
|
09-08-2012, 23:13
Sen kafana göre takıl .. sevabıda günahıda sana olsun
![]()
09-08-2012, 23:33
Şuan acayip kafam karıştı haydi çık işin içinden çıkabilirsen
![]() ![]()
BENİ ÖLDÜRMEYEN ACI BANA GÜÇ VERİR...
10-08-2012, 00:20
65 lik kafayla 55 lik kafa arasında misina sarım oranı ve ağırlık harici ne farklar var okuma safina pro spa 65 yokmuş onun yerine 55 lik var alayım mı kararsız kaldım büyuük balık düşünelim sıkıntı olurmu?
10-08-2012, 01:03
oguzcanagca yazdı:65 lik kafayla 55 lik kafa arasında misina sarım oranı ve ağırlık harici ne farklar var okuma safina pro spa 65 yokmuş onun yerine 55 lik var alayım mı kararsız kaldım büyuük balık düşünelim sıkıntı olurmu? bence sıkıntı çıkmaz istanbulda pek büyük balıkta çıkmaz
Tüm balıkçı arkadaşlara rastgelsin
10-08-2012, 06:11
kafa numaraları her makinede aynı olmuyor maalesef, 60 lık kafa dendiğinde farklı markalarda farklı şekilde olabiliyor ,, uzak mesafe atacaksan makinen 80-70 lik surf kafası olacak - tekneden kullanacaksan 60 numara , düşük devirli 1.5 in altı olacak ..at çek dersen ufak 40 numara bir devirli makine olacak .. önce işlevsellik sonra marka medel..
![]()
10-08-2012, 15:29
Mufi yazdı:kafa numaraları her makinede aynı olmuyor maalesef, 60 lık kafa dendiğinde farklı markalarda farklı şekilde olabiliyor ,, uzak mesafe atacaksan makinen 80-70 lik surf kafası olacak - tekneden kullanacaksan 60 numara , düşük devirli 1.5 in altı olacak ..at çek dersen ufak 40 numara bir devirli makine olacak .. önce işlevsellik sonra marka medel.. Mufi abi ben kıyı balıkçılığı yapıyorum.
10-08-2012, 15:59
oguzcanagca yazdı:Mufi abi ben kıyı balıkçılığı yapıyorum. Abi büyük kafa helede istavrit avında bence handikaptır balığı dökersin, lüfer vs avlarda mantarlı takımda genele baktığında balık vurdumu çok sert zımba yapar hızlı çekerlerki ben tam tersine hafif bir hareketin ardına neredeyse yarım devir çalışırım ve %90 balığı almışımdır, sonuç olarak 55 yavaş çeker ama atışta misina boşalımı sürtünmeden dolayı daha kısa atışa 65 hızlı çeker ve atışta daha uzak mesafe sağlar bence almışken 65 al ve yavaş çek ![]()
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
10-08-2012, 16:31
oguzcanagca yazdı:65 lik kafayla 55 lik kafa arasında misina sarım oranı ve ağırlık harici ne farklar var okuma safina pro spa 65 yokmuş onun yerine 55 lik var alayım mı kararsız kaldım büyuük balık düşünelim sıkıntı olurmu? Oğuzcan abi 55 lik 9 - 65 lik 10 kg drag gücünde. Büyük balıktan kastın ne bilmiyorum lüfer mi orkinos mu. Kafa boyutunu belirleyen en önemli kıstas kullandığın misinanın kalınlığı ve avlandığın mesafe.Güç olarak soruyosan 65 lik, 55 liğe göre biraz daha güçlü gözüküyor. Tabi bunlar okumanın verdiği değerler. Gerçek değerlerini bilemem. İkisi de 3+1 rulmanlı. Çok da bişey değişeceğini sanmıyorum. Ben 40'lık daiwa ile 5 kg'lık turna gibi bir balığı alıyorum. Kafa boyutu güç olarak çok da birşey değiştirmez. Sonuçta balığı makinenin kafası değil ana mekanizması çekiyor. Önemli olan makinenin iç mekanizmasının güçlü olması.
Sazanları özledim...
10-08-2012, 17:11
MaVrUşGiL yazdı:Abi büyük kafa helede istavrit avında bence handikaptır balığı dökersin, lüfer vs avlarda mantarlı takımda genele baktığında balık vurdumu çok sert zımba yapar hızlı çekerlerki ben tam tersine hafif bir hareketin ardına neredeyse yarım devir çalışırım ve %90 balığı almışımdır, sonuç olarak 55 yavaş çeker ama atışta misina boşalımı sürtünmeden dolayı daha kısa atışa 65 hızlı çeker ve atışta daha uzak mesafe sağlar bence almışken 65 al ve yavaş çek teşekkürler mavruşgil alakan için sağol
10-08-2012, 17:14
rusan yazdı:Oğuzcan abi 55 lik 9 - 65 lik 10 kg drag gücünde. Büyük balıktan kastın ne bilmiyorum lüfer mi orkinos mu. Kafa boyutunu belirleyen en önemli kıstas kullandığın misinanın kalınlığı ve avlandığın mesafe.Güç olarak soruyosan 65 lik, 55 liğe göre biraz daha güçlü gözüküyor. Tabi bunlar okumanın verdiği değerler. Gerçek değerlerini bilemem. İkisi de 3+1 rulmanlı. Çok da bişey değişeceğini sanmıyorum. Ben 40'lık daiwa ile 5 kg'lık turna gibi bir balığı alıyorum. Kafa boyutu güç olarak çok da birşey değiştirmez. Sonuçta balığı makinenin kafası değil ana mekanizması çekiyor. Önemli olan makinenin iç mekanizmasının güçlü olması. Zannediyorum okumayı bu kadar insan tavsiye ettiğine göre boş bir makina değildir ruşan tahminen hem fiyat hem kaliteden dolayı bir 65 lik okuma alacağım bahsettiğim gibi herzaman çubukluda kıyıdan tutmaya çalışıyorum ama bazen kanala kadar ulaştırmak lazım geliyor atışları onu başaramadığımdan bende uzak mesafeye atabilmeyi ve balığı alabilmeyi istiyorum üstat.Dediğim gibi fiyat ve kalite olarak şuan bana uygun olan okuma hayırlısı diyorrum abi teşekkür ederim bilgin için...
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|