15-04-2012, 11:17
BİFTEKLİ PENNE
Renkli biberler ile sotelenmiş bonfile dilimleri, mantar soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler :
200 Gr Haşlanmış Penne Makarna
100 Gr Bonfile (Jülyen Doğranmış)
40 Gr Biber Dolmalık (Kırmızı+Yeşil)
100 Gr Mantar Sos
20 Gr Ayçiçek Yağ
1/20 Adet Fesleğen (4 yaprak)
30 gr et suyu( 1 sos kepçesi )
Hazırlanışı: Tavada yağ ısıtılır. Jülyen doğranmış bonfile eklenir biraz sotelendikten sonra et suyu ilave edilir. Etler ayırılır ve mantar sos ilave edilir. İçerisine Penne karıştırılıp tabağa alınır.Üzerine bonfile ve biberler koyulur. Fesleğen ile dekore edilip servis edilir
KREMA MANTAR SOS
Kullanılan Malzemeler
Mantar 5 Kg
Krema 7 Kg
Kuru Soğan 1 Kg
Sarımsak 100 Gr
Nişasta 300 Gr (3 Yemek Kaşığı)
Margarin 250 Gr (1 Paket)
Tuz 100 Gr (1 Yemek Kaşığı)
Yapılışı Mantarlar bol suda yıkanır. İnce dilim (Slice) şeklinde doğranır. Margarin tencereye eritilerek karınca diş ince doğranmış kuru soğan ısık ateşte pembeleşinceye kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bıraktığında tencereden alınıp kevgirde süzülür. Boşaltılmış aynı tencere ocağa alınır, sarımsak konur, kremanın tamamı ilave edilir. tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra süzmüş olduğumuz mantarlar ilave edilir. Nişasta ile kıvamı ayarlanır ve soğumaya bırakılır.
Renkli biberler ile sotelenmiş bonfile dilimleri, mantar soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler :
200 Gr Haşlanmış Penne Makarna
100 Gr Bonfile (Jülyen Doğranmış)
40 Gr Biber Dolmalık (Kırmızı+Yeşil)
100 Gr Mantar Sos
20 Gr Ayçiçek Yağ
1/20 Adet Fesleğen (4 yaprak)
30 gr et suyu( 1 sos kepçesi )
Hazırlanışı: Tavada yağ ısıtılır. Jülyen doğranmış bonfile eklenir biraz sotelendikten sonra et suyu ilave edilir. Etler ayırılır ve mantar sos ilave edilir. İçerisine Penne karıştırılıp tabağa alınır.Üzerine bonfile ve biberler koyulur. Fesleğen ile dekore edilip servis edilir
KREMA MANTAR SOS
Kullanılan Malzemeler
Mantar 5 Kg
Krema 7 Kg
Kuru Soğan 1 Kg
Sarımsak 100 Gr
Nişasta 300 Gr (3 Yemek Kaşığı)
Margarin 250 Gr (1 Paket)
Tuz 100 Gr (1 Yemek Kaşığı)
Yapılışı Mantarlar bol suda yıkanır. İnce dilim (Slice) şeklinde doğranır. Margarin tencereye eritilerek karınca diş ince doğranmış kuru soğan ısık ateşte pembeleşinceye kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bıraktığında tencereden alınıp kevgirde süzülür. Boşaltılmış aynı tencere ocağa alınır, sarımsak konur, kremanın tamamı ilave edilir. tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra süzmüş olduğumuz mantarlar ilave edilir. Nişasta ile kıvamı ayarlanır ve soğumaya bırakılır.