15-04-2012, 11:13
PENNE VENDURE
Kabak, havuç, brokoli, karnabahar ve mantar soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler :
150 Gr Haşlanmış Penne Makarna
30 Gr Kabak
30 Gr Havuç
30 Gr Brokoli
30 Gr Karnabahar
30 Gr Brüksel Lahanası
50 Gr Mantar Sos (1 yemek kaşığı)
30 Gr Ayçiçek Yağı
30 Gr Tane Mısır
20 Gr Kırmızı Küp Biber
10 Gr Taze Fasulye
1/20 Adet Fesleğen (4 yaprak)
30 gr sebze suyu (sos kepçesi ile )
5 er gr maydanoz, taze soğan, dereotu
Hazırlanışı: Tavaya tüm sebzeler Jülyen doğranıp sebze suyu, maydanoz, taze soğan ve dereotu ile sotelenir. Krema mantar sos ilave edilip kısık ateşte ısıtılır.Üzerine haşlanmış Penne makarna ilave edilip fesleğen ile dekore edilip servis edilir.
KREMA MANTAR SOS
Kullanılan Malzemeler
Mantar 5 Kg
Krema 7 Kg
Kuru Soğan 1 Kg
Sarımsak 100 Gr
Nişasta 300 Gr (3 Yemek Kaşığı)
Margarin 250 Gr (1 Paket)
Tuz 100 Gr (1 Yemek Kaşığı)
Yapılışı Mantarlar bol suda yıkanır. İnce dilim (Slice) şeklinde doğranır. Margarin tencereye eritilerek karınca diş ince doğranmış kuru soğan ısık ateşte pembeleşinceye kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bıraktığında tencereden alınıp kevgirde süzülür. Boşaltılmış aynı tencere ocağa alınır, sarımsak konur, kremanın tamamı ilave edilir. tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra süzmüş olduğumuz mantarlar ilave edilir. Nişasta ile kıvamı ayarlanır ve soğumaya bırakılır.
Kabak, havuç, brokoli, karnabahar ve mantar soslu kalem makarna
Kullanılan Malzemeler :
150 Gr Haşlanmış Penne Makarna
30 Gr Kabak
30 Gr Havuç
30 Gr Brokoli
30 Gr Karnabahar
30 Gr Brüksel Lahanası
50 Gr Mantar Sos (1 yemek kaşığı)
30 Gr Ayçiçek Yağı
30 Gr Tane Mısır
20 Gr Kırmızı Küp Biber
10 Gr Taze Fasulye
1/20 Adet Fesleğen (4 yaprak)
30 gr sebze suyu (sos kepçesi ile )
5 er gr maydanoz, taze soğan, dereotu
Hazırlanışı: Tavaya tüm sebzeler Jülyen doğranıp sebze suyu, maydanoz, taze soğan ve dereotu ile sotelenir. Krema mantar sos ilave edilip kısık ateşte ısıtılır.Üzerine haşlanmış Penne makarna ilave edilip fesleğen ile dekore edilip servis edilir.
KREMA MANTAR SOS
Kullanılan Malzemeler
Mantar 5 Kg
Krema 7 Kg
Kuru Soğan 1 Kg
Sarımsak 100 Gr
Nişasta 300 Gr (3 Yemek Kaşığı)
Margarin 250 Gr (1 Paket)
Tuz 100 Gr (1 Yemek Kaşığı)
Yapılışı Mantarlar bol suda yıkanır. İnce dilim (Slice) şeklinde doğranır. Margarin tencereye eritilerek karınca diş ince doğranmış kuru soğan ısık ateşte pembeleşinceye kadar çevrilir. Doğranmış mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bıraktığında tencereden alınıp kevgirde süzülür. Boşaltılmış aynı tencere ocağa alınır, sarımsak konur, kremanın tamamı ilave edilir. tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra süzmüş olduğumuz mantarlar ilave edilir. Nişasta ile kıvamı ayarlanır ve soğumaya bırakılır.