21-12-2005, 14:28
Malzeme..... : 1 kg mezgit 1/2 su bardağı sıvıyağ 2 adet soğan 3 adet patates 2 adet havuç 1 küçük kereviz 2 adet domates 4 diş sarmısak 1 adet limon 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz Tuz, karabiber
Tarif............ :Mezgiti temizleyip yıkayın. Dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Soğan, patates, havuç ve kerevizi ince yarım halka şeklinde, sarmısak ve maydanozu ince doğrayın. Hepsini, defne yaprağı ile birlikte sıvıyağda kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız harcı balığın üzerine yayıp 1-2 su bardağı su ekleyin. Tepsinin kapağını kapatıp orta ateşte, patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine limon suyunu gezdirerek dökün. Mezgit pilakinin üzerini kızartmak isterseniz, fırının ızgara kısmında bir süre bekletin.
Tarif............ :Mezgiti temizleyip yıkayın. Dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Soğan, patates, havuç ve kerevizi ince yarım halka şeklinde, sarmısak ve maydanozu ince doğrayın. Hepsini, defne yaprağı ile birlikte sıvıyağda kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazırladığınız harcı balığın üzerine yayıp 1-2 su bardağı su ekleyin. Tepsinin kapağını kapatıp orta ateşte, patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine limon suyunu gezdirerek dökün. Mezgit pilakinin üzerini kızartmak isterseniz, fırının ızgara kısmında bir süre bekletin.