Yorumları: 278
Konuları: 22
arkadaşlar bu jig konusundaki cehaletimi lütfen bağışlayın. bu güne kadar böyle bir deneyimim olmadı ben bunu çok derin sularda oluyor diye biliyordum ama öyle değilmiş bodrum dada jiging yapılıyor diye duymuştum ve bende hem meraklandım hemde heyecanlandm.ve denemeye karar verdim.bende makine olarak shimano hyperloop 6000 birde captain king fisher 1423 165 cm kamış var bu makine ve kamış iş görürmü misinası nasıl kaç mm markası ne olmalı.bu konuda beni aydınlatırmısınız lütfen...
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ufuk aşağıdaki linkte rauf abinin konuları var onları bi incelersen jig hakkında baya bir bilgin olacaktır.rastgele.
Rauf Kaptan Köşesi - Amatör Balıkçı
teşekkürler nihat kardeş baktım epey bi bilgim oldu sadece bu elimdeki makina ve kamış yeterliolurmu yoksa jjig için yenimi almam gerekir? bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim biraz araştırdım anlaşılan biraz pahalı bi deneme olacak gibi eğer yenisini almam gerekirse...
Yorumları: 1,343
Konuları: 94
efe4848 yazdı:teşekkürler nihat kardeş baktım epey bi bilgim oldu sadece bu elimdeki makina ve kamış yeterliolurmu yoksa jjig için yenimi almam gerekir? bi bilen varsa yardımcı olursa sevinirim biraz araştırdım anlaşılan biraz pahalı bi deneme olacak gibi eğer yenisini almam gerekirse...
ufuk bey; elinizdeki kamışla 100 gr. a kadar jiglere aksiyon verebilirsiniz.100 gr. jiglede 25 kulaç a kadar avlanabilirsiniz.makinanız akya gibi sert balıklara dayanmaz+dyneema misina 40 mm. den 100 m. sarabilirsiniz.buda avda rahat kalama verme imkanınızı yok eder.
teşekkürler ozaca. anlaşılan jig için takım alacağız
amatör tekne ve teçhizatla(balık bulucu vb.) her gidişinizde balık tutamıyorsunuz,özellikle türk sularında.uzun süre aksiyon verecek kondisyon lazım.tuttuğunuz zamanda 1 tek balıkla geri döneceksiniz,kotayı doldurduğunuz için.başlangıç için 450 tl. ayırmak lazım.kendi tekneniz yoksa bu işten anlayan birilerini bulmanız lazım.
internette yayınlanan yabancı jigging videolarında profosyonel tekneler kullanılmakta.(güçlü motorlu tekne ve iyi balık bulucular).
bunları gözönünde bulundurarak başlamak lazım.
evet haklısın dünden beri jig malzemelerini araştırıyorum en az bi 500 tl gider.deiğin gibi önce balık bulucu şart. oda bizde yok

neyse bildiğimiz yöntemlere devam...
26-05-2011, 21:10
(Son Düzenleme: 26-05-2011, 21:14, Düzenleyen: ozoca51.)
(kendi teknen varsa) balık bulucu yoksa, balıkçıların lagos,sinarit,trança vb. büyük balıklar için bıraktıkları parekete(buradaki adı barikat) yakınlarında şansını deneyebilirsin.(hemen dibinde deneme barikata takılmaman için).bparekete bırakanı tanıyorsan bir iki gün önce balık tutmuş mu onu sor.
teşekkürler ozaca bugün bikaç malzeme aldım sadece makina almadım onuda deniyycem balık bulucu yok malesef ama dediğin gibi yapıcam şansıma artık...