Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Allah akıl fikir versin ne diyelim...
Arkadaşlar başlık için kusura bakmayın,aslında haber çok sevindirici... diyeceksinizki şimdi neden böyle bişey dedin o zaman serdar...açıklayayım tuzla kuş cenneti gölü,aynı zamanda türkiye nin sayılı lagün (kaynağını denizden alan) gölü istanbulun geçmiş tarihte tuz ihtiyacını karşılıyordu.birçok kuş ve balık bulnuyordu içersinde taki 2001 yılına kadar...bilim adamları göçmen kuşların yanı sıra marmaraya özgü levrek kefal ve karagöz balıklarının üremesi açısından çok önemli bir konuma sahip olacağını söylğyorlar...şimdi bu 300 hektarlık gölü 17 milyon dolar harcayarak tekrar hayata geçirebilmek için kolları sıvadılar...ne diyelim kolay gelsin...bu çok sevindirici...insan elindekinin değerini kaybettikten sonra anlarmış...ne olur sanki bişeyleri kaybetmeden değerini anlasak...sen tersanelerini zamanında bu gölün oraya kurdurmasan,100 hektarlık bölümünden yolunu geçirmesende tekrar bu kadar para harcamasan,buraya harcıyacağın parayla okullar ne bilim üniversiteler kısacası eğitime katkıda bulunsaydın daha iyi olmazmıydı...hepimize hayırlı uğurlu olsun...görüşmek üzere...
Bul
                 Bu ülkede hesaplar günlük yapılır nedense.On sene geçtimi ya yaptığın yetersizdir yada yanlış olduğu anlaşılır. milyon dolarlar heba olur.örnekler dolu Bolu dağı tüneli,Ankara hızlı demir yolu.Ben anlayamıyorum bu nasıl bir mühendislik anlayışıdır,nasıl bir kontrol sistemidir ve nasıl bir yönetimdir.Yeterli etüd-proje,araştırma yapılmaz,getirisi götürüsü tartışılmaz,ben yaparım olur mantığı ve iatlaşmayla yapılır zararı halkımız çeker. İnsana değer verilmez,doğaya değer verilmez,tarih mirasına değer verilmez,sadece yandaş lara rant,avanta,levanta... 05
Bul
sizlere tamamen katılıyorum ilk önce doğayı harab et yık bitir sonra tekrar oluşturma derdine düş ne güzel hayat bu ya. ben bir şey anlayamadım anlayan biri varsa banada anlatsın lütfen

sevgiler.
oo kardeş bizlerin aklı sonradan çalışa çalışa bu hale geldik nerde o eski devlet adamları nerde!
Bul
.............
Bul
bu ülkede planlar günlük yapılır diyen arkadaşa destek olması için bir örnek vermek istiyorum. new york'un bugünkü kuruluş planı yüz küsur yıl önce bir gencin yaptığı 10 yıllık çalışma sonucunda ortaya çıkmış. ızgana planı dedikleri olaya bugün bile harfiyen uyuyor adamlar. milim sapma yok. merak edenler google earth'den bakabilir, new york'un yerleşim planı cetvelle çizilmiştir. amerikayı sevmem ama adamlardaki planlama anlayışına da hayran kalmamak mümkün değil. ilk asansörün, elektriğin, gökdelenlerin bu şehirde yapılmış olması tesadüf olmasa gerek. tuzla kuş cenneti gölü'yle ilgili yapılacak çalışmalar öncesinde yetkililerin yine new york'ta bulunan central park hakkında bir araştırma yapması gerekir diye düşünüyorum. bu park uzun zaman önce yüzyıllarca hizmet verebilecek potansiyelde, devasa bir bataklığın kurutulması sonucu elde edilmiş tamamen suni bir doğa harikasıymış...
bilgin şaşmaz
Bul
Verdiğin örnek için teşekkür ederim arkadaşım.Sadece Amerikada değil,Avrupanın birçok yerinde suni göletler,parklar yapıyorlar da biz elimizdeki doğal güzelliklerin kıymetini bilmiyoruz.Manyas kuş cennetini de ziyan edip kaderine terk etmedikmi.bundar bin yıl evvel
%70 i orman olan Anadolu bu gün çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya değilmi.Amerikayı da Amerikalıları da hiç sevmem,demokrat ve yurtsever, bir Türkiye insanı olarak onların yarattıklarına bakıp gıpta etmekten de utanıyorum.Keşke bu ülkeyi yönettiğini iddia edenlerde de birazcık utanma duygusu olsaydı...
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi