TEKİR
![[Resim: Mullus_surmuletus2.jpg]](http://www.maestropescador.com/Colaboradores/patzner_robert_a/Mullus_surmuletus2.jpg)
Mullus Surmuletus,Streifenbarbe,Rouget-Barbe De Roche
Karadeniz dışında diğer denizlerimizde yazın rastlanır. Boyları 15 - 35, en çok 25 cm. olabilir. Kumluk, çamur veya taşlık kıyı kesimlerinin 3 m'den 100 m'ye kadar derinlerinde gidip gelerek yaşar. Diplerdeki kabuklular, böcekler ve diğer canlılarla beslenir. Yaz aylarında üreyip yapışkan yumurtalarını 10 - 60 m. derinlere bırakır. Etinin lezzeti Eski Roma çağlarından beri namlıdır. Bol avlanılan, ekonomik değeri yüksek bir balıktır.
Pişirme Biçimi
Tava, ızgara, balık çorbasına (ilave edilir), kağıt kebabı, buğlama
Dönem
İlkbahar başlarında, mart, nisan
![[Resim: Mullus_surmuletus2.jpg]](http://www.maestropescador.com/Colaboradores/patzner_robert_a/Mullus_surmuletus2.jpg)
Mullus Surmuletus,Streifenbarbe,Rouget-Barbe De Roche
Karadeniz dışında diğer denizlerimizde yazın rastlanır. Boyları 15 - 35, en çok 25 cm. olabilir. Kumluk, çamur veya taşlık kıyı kesimlerinin 3 m'den 100 m'ye kadar derinlerinde gidip gelerek yaşar. Diplerdeki kabuklular, böcekler ve diğer canlılarla beslenir. Yaz aylarında üreyip yapışkan yumurtalarını 10 - 60 m. derinlere bırakır. Etinin lezzeti Eski Roma çağlarından beri namlıdır. Bol avlanılan, ekonomik değeri yüksek bir balıktır.
Pişirme Biçimi
Tava, ızgara, balık çorbasına (ilave edilir), kağıt kebabı, buğlama
Dönem
İlkbahar başlarında, mart, nisan