05-10-2006, 20:47
avcı altan kardeş saol çok makbule geçti
yayın için takım,yem,teknikler nelerdir
|
05-10-2006, 20:47
avcı altan kardeş saol çok makbule geçti
06-10-2006, 23:34
Ben sadece yayın için sülük tavsiye ederim ama siyah sülük olacak balık garanti
07-10-2006, 06:39
Bak Adam Nasıl Sülük Topluyormuş.
Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde yaşayan Mehmet Başak, bataklıktan topladığı sülükleri satarak geçimini temin ediyor. Sülükleri ilçenin Sütderesi Köyü'nde bulunan bir bataklıktan toplayan ve Güroymak İlçesi'nde yaşayan Mehmat Başak, çevre il ve ilçeleri gezerek bunları satıyor. Pantolonunu çıkarıp üzerine bir şort giyerek beline kadar bataklığa girip sülük topladığını söyleyen Başak, bunun sanıldığı kadar kolay bir iş olmadığını bildirdi. Başak, "Bataklıktaki sülükler bacaklarıma yapışınca, sülükleri kanımı emmeden bacaklarımdan çıkarıyorum. Daha sonra bir bidona koyduğum sülükleri, Bitlis il ve ilçelerinde tanesini 1 YTL'den satıyorum. Benden sülük satın almak isteyenlere, istedikleri sayıda sülüğü bir pet şişeye koyup veriyorum" dedi. Sülüğün romatizma, nasır, bel ağrısı, kaşıntı, varis gibi birçok hastalığa yararlı olduğunu iddia eden Başak, vücutta ağrılı veya problemli olan bölgeye bırakılan sülüğün pis kanı emdiğini söyledi.
27-10-2006, 06:12
PEKİ BEN SABUN KOKUSUNA VE İŞKEMBEYE DE DAYANAMADIĞINI DUYDUM.YANİ İŞKEMBE BULUP BİR PARÇA TAKSAK İŞ YAPMAZMI?
09-01-2007, 21:23
yıllarını tatlısu balıkçılığına vermiş biri olarak şunu söleyebilirimki yayın gerçek bir etoburdur. arkadaşların sölediği bütün yemlere sulanır ancak ben en çok canlı balıkla sonuç aldım. avlanacağınız yerde balığın hangi yeme alışık olduğu çok önemlidir ve bu kural asla unutulmamalıdır arkadaşlar
10-01-2007, 11:29
yayın balığı konusunda herkes bişeyler yazmış kullanmış olduğu yöntemleri ve deneyimlerini aktarmışlar.
yayın yada bizim bildiğimiz yöresel ismi ile karabalık; benim en sevdiğim ve fırsat buldukça yapmış olduğum zevk aldığım bir tatlı su avcılığıdır yayın avcılığı. kullanılan yöntemler ve yemler balığın bulunduğu yere göre çeşitlilik arz etsede yinede yeni başlayacak birisi için tavsiye edilen her yemi denemek ve hangisi ile daha iyi sonuç alırsa onunla devam etmek uygundur. yayın için sülük bilinen en ideal yemdir genelde sulak alanların hemen kenarında aşırı nemli kara toprak veya killi toprak içerisinde bulunurlar dere kenarlarında ve su kaynaklarının aktığı yerlerde toplanarak oluşturdukları gölcüklerin kenarlarında çıkarlarlar. oltaya yalnız başına takılabileceği gibi danaburnu, solucan, toprak kurdu gübre kurdu gibi yemlerle kombin olarakta kullanılabilir. sülük sert olduğu için oltada çabuk parçalanmaz ve canlılığı çok uzun süre koruyabilir. fakat sert olduğu için yumuşak bir yemle kullanılması yayın için daha cezbedicidir. avcıaltanın bahsettiği bedeni de köstekli iğneler sülüğün kaymasını engellesede kırılma riski fazladır solucan; nemli topraklarda çıkan kalın solucanlar yayın için idealdir yalnız başına kullanıldığı gibi toprak sülüğü ile kombinde yapılabilir. en ideali kombin yapmaktır. gübre kurdu, boğum boğum kirli beyaz renkli fosforlu bir yapıda minicik siyah kafası olan bir kurttur nemliliği yüksek eski gübrelik içerisinde bulunur içerisinde bulunur. genelde gübrelik arasında kalmış çuval, naylon, taş veya tahta parçaları altlarında yoğun olurlar. dayanıklı bir yem değildir çabuk parçalanır. cırcır böceği larvaları; mayıs böceği, toprak kurdu, kadı lokması gibi değişik isimler verilen kurt ta idealdir. yayın bunada hiç dayanamaz ama dayanıklı bir yem değildir. çabuk parçalanır. tek başına kullanılır yada sülükle kombin yapılır. ağaç kurdu; gübre kurduyla aynıdır. çürümüş nemlenmiş ağaçların içerisinde bulunur. sülükle kombin yapılması daha uygundur. dayanıklı değildir, çabuk parçalanır. danaburnu; su kenarlarında organik artıkların yoğun olduğu topraklarda ve ya eskimiş gübre yığınlarında bulunur. yayın için güzel bir yemdir. küçük balıklar tarafından çabuk parçalandığından yine sülükle kombin yapılması uygundur. canlı balık; yayın için idealdir. özellikle şamandıralı olta kullanacaksanız daha idealdir. tavuk ciğeri, biraz bekletilip kurutulursa iyi sonuç verir. dalak, kullanılırsa güzel sonuçlar alınabilir. mezbahadan alınan kan bayan çorabı içerisine koyularak iki tahta arasında sıkıştırılır toprak içerisine konulur ve bir yada iki gün bekletilir. sonra buzlukta dondurulurak ihtiyaç olduğunda kesilerek kullanılabilir. çekirge; iri çekirgelerde kullanılabilir. ama çekirge yakalamak zahmetli olduğundan yanınızda kelebek kolleksiyoncularının kullandığı fileden bulundurmanız gerekir. çekirgenin kanatlarını geriye doğru bükerek iğneye takıp sülükle kombin kullanmak en iyi sonuçlar aldığım yem di. yayın gördüğü anda hiç dayanamıyor. en büyük balıklarımı bu yemle aldım üzerine fawori yem tanımam. sülüğün hareketliliği çekirgenin kanatlarının akıntıda yaydığı titreşimler ve çekirgenin kendine has kokusu yayını cezbediyor. kurbağa; kurbağa takmakta güzel sonuçlar veriyor. elle yakalamak; iyi yüzme biliyosanız ve iyi dalgıcım diyorsanız yılandan yengeçten ve kan emen yapışan sülüklerden tiksinmem diyosanız en güzeli ve zevklisi elle yakalamak. buda yayın yakalamak için bi yönten ama ustalık şart bu konuda nezle olmayında üşütüp ![]() umarım yazmış olduklarımın size faydası dokunur. herkese iyi avlar reastgele diyorum. (imla denetimi ve madde işaretlemesi nedeniyle düzeltme)
10-01-2007, 11:37
cok guzel aciklama yapmisiniz cevdet bey ama yapisan suluk deyince tuylerim diken diken oldu bana gore is degil suyun icinde en korktugum yaratik selamlar
10-01-2007, 11:58
bahri ozmen yazdı:cok guzel aciklama yapmisiniz cevdet bey ama yapisan suluk deyince tuylerim diken diken oldu bana gore is degil suyun icinde en korktugum yaratik selamlar teşekkür ederim bahri bey sülük için suya girdiğinizde yapışmasını istemiyorsanız eczanelerde satılan sivrisinek kovuculardan alarak vücudunuza sürebilirsiniz sülüğün vücudunuza yapışmasını önlüyor. türkiyeye geldiğinizde denersiniz. eğer elle balık tutacaksanız. |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Bu ikili LRF için olur mu? | mandrake | 3 | 1,468 |
15-07-2016, 13:33 Son Yorum: rusan |
|
Turna ve testere için bir yöntem | deniz bayraktar | 8 | 2,814 |
01-07-2014, 22:56 Son Yorum: turna |
|
Kıyıdan yemli takım ile Levrek avcılığı... | ishak BALLICA | 39 | 16,891 |
20-12-2013, 19:43 Son Yorum: tahsinmersin |