Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HAMSİ
#1
HAMSİ

[Resim: bild10.jpg]

Engraulis Encrasicolus,Sardelle,Anchois Commune
Karadenizin insan yaşamıyla birleşen balığıdır. Marmarada da bulunur. Sürüler halinde yaşar ve 20 cm'e kadar büyür. Ocak - Mart arasında beslenmek için sahillere yaklaşır ve bol av verir. Gündüzleri 30-40 m. derinlerde, geceleri yüzeye yakınlarda dolaşır. 1 yaşından itibaren olgunluğa erişip 180-200C sularda, 25-60 m. derinliklerde ve az tuzlu sularda üreyip yaklaşık 40.000 yumurta döker. Etinin lezzetli, çeşitli tüketim yönleriyle ekonomik değeri çok yüksektir. Aşırı avlanması ve Orkinos - Palamut - Uskumru / Torik sisteminde denge bozulması Hamsiyi de tehlikeli olarak etkilemektedir.

Pişirme Biçimi
Tuzlama, Tava, ızgara, hamsili ekmek, hamsili börek, hamsili pilav, buğlama, içli tava, ançuez ezme

Dönem
Ekim - Şubat arası
Bul


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi