orhanekmekci yazdı:Uyarın için teşekkürler
söylediğin yakın bi zamanda oldu burada bir balıkcı arkadaş motoru düşürdü 50 metrelerde araki bulasın
balikci arkadasa gecmis olsun..o motoru guzel baglamadigindan dusmustur,....bu benim dedigimde dusse-dusse sadece o demir cubuk duser..o cubugun motorun tekneye baglanmasinda bir fonksiyonu yok...ben sadece o demiri kaybetme diye yazdim....
degisik bir konuyu hatirlattin....iyide oldu
bizim motorlar tekneye vidali,dusme tehlikesi yok...
gelelim sizinkilere..siz koy-cikar yaptiginizdan,her seferinde o kelebek vidalari guzel sikmaniz lazim...burada da bir tedbir onerecegim...bir tane saglam ip ile(bu ipin bir ucu motorun bir yerine baglanacak bir ucuda teknenin kenarindaki ip baglama yerine)o sansiz arkadasin boyle bagli olsa dusmeyecek-teknede asili kalacakti..
simdi her seferinde bu baglama ile mi ugrasacagim dersen... o ip teknenin fotoda gozuktugu yerde sabit dursun,sen onu oradan hic cikarma,sadece motoru aldigin icin motoru baglladigin noktadan sokebilirsin...
cokmu tedbirler yazdim bilmem

biraz fazla mi oldu
NOT:Fotoda baglama noktasi olarak uzak noktayi gosteriyorum mecburen,cunku yakin nokta gozukmuyor,sen baglayacaksan onu yakin tarafina baglayacaksin.
ben ayriliyorum,aksam gorusuruz