Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor aranıyor..Satılık Motor
orhanekmekci yazdı:Tamamdır Faruk,teşekkürlerAlkisSeerf
musaden ile bir hatirlatma yapayim...
sen motoru aldiginda ilk on o demir cubugu ilk pozisyonunda dene....diger deliklere koyarken acik denizde o cubugu degistirme...sigiya gelde degistir,cunku olurda bir elinden suya duserse,alabilme sansin olsun..buda ufak bir tedbir76
veya derinde degistireceksen bir misine ile gecici olarak o demir cubugu teknenin bir yerine bagla(degistirmeleri yaparken sadece)
Bul
Albatros-gr yazdı:musaden ile bir hatirlatma yapayim...
sen motoru aldiginda ilk on o demir cubugu ilk pozisyonunda dene....diger deliklere koyarken acik denizde o cubugu degistirme...sigiya gelde degistir,cunku olurda bir elinden suya duserse,alabilme sansin olsun..buda ufak bir tedbir76
veya derinde degistireceksen bir misine ile gecici olarak o demir cubugu teknenin bir yerine bagla(degistirmeleri yaparken sadece)

Uyarın için teşekkürlerAlkissöylediğin yakın bi zamanda oldu burada bir balıkcı arkadaş motoru düşürdü 50 metrelerde araki bulasınSnifsinf
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Uyarın için teşekkürlerAlkissöylediğin yakın bi zamanda oldu burada bir balıkcı arkadaş motoru düşürdü 50 metrelerde araki bulasınSnifsinf
balikci arkadasa gecmis olsun..o motoru guzel baglamadigindan dusmustur,....bu benim dedigimde dusse-dusse sadece o demir cubuk duser..o cubugun motorun tekneye baglanmasinda bir fonksiyonu yok...ben sadece o demiri kaybetme diye yazdim....
degisik bir konuyu hatirlattin....iyide oldu
bizim motorlar tekneye vidali,dusme tehlikesi yok...
gelelim sizinkilere..siz koy-cikar yaptiginizdan,her seferinde o kelebek vidalari guzel sikmaniz lazim...burada da bir tedbir onerecegim...bir tane saglam ip ile(bu ipin bir ucu motorun bir yerine baglanacak bir ucuda teknenin kenarindaki ip baglama yerine)o sansiz arkadasin boyle bagli olsa dusmeyecek-teknede asili kalacakti..
simdi her seferinde bu baglama ile mi ugrasacagim dersen... o ip teknenin fotoda gozuktugu yerde sabit dursun,sen onu oradan hic cikarma,sadece motoru aldigin icin motoru baglladigin noktadan sokebilirsin...
cokmu tedbirler yazdim bilmemSiyirdimbiraz fazla mi oldu
NOT:Fotoda baglama noktasi olarak uzak noktayi gosteriyorum mecburen,cunku yakin nokta gozukmuyor,sen baglayacaksan onu yakin tarafina baglayacaksin.
ben ayriliyorum,aksam gorusuruz76

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
orhanekmekci yazdı:Tamamdır Faruk,teşekkürlerAlkisSeerf

Orhan Bey ....

Ben de bildiğim bir kaç şeyi ekleyeyim konuya..En ufaktan en büyüğüne kadar dıştan takma deniz motorlarında iki mekanik konum ayarı vardır.

1-Trim ayarı-Bu ayar pervanenin suya giriş açısını tayin eder..
2-Lift ayarı-Bu ayar pervanenin ne kadar suyun içine gireceğini tayin eder.

Her iki ayar için de sabit bir değer olamaz.Her teknenin kıç ayna açısı değiştiği gibi suya batma seviyesi de değişir.Yani tam verim almak için her teknenin kendine has ayar değeri olmalıdır.

Süratli giden teknelerde her iki ayar da seyahat esnasında devamlı olarak değiştirilerek tekneden duruma göre tam verim alınabilmektedir.

Selamlar...
Bul
Ahmet abi motorun fiyatını ve 4zamanlımı iki zamanlımı olduğunu söylermisin
Bul
H.A.R.U.N yazdı:Ahmet abi motorun fiyatını ve 4zamanlımı iki zamanlımı olduğunu söylermisin

Harun...

Motor iki zamanlı ve 1500 TL.

Selamlar...
Bul
hayırlısı olsun ahmet abi,karadenizde av yapmadım ama rizede dayılarımdan bilirim ayrıca babam çayelinde 20 yaşına kadar balık tutmuş tekneleriyle başlarına gelenleri anlatır durur,her türlü tehlike karadenizdedir bunu çok iyi bilirim.
karadeniz ayrı bir tecrübe ister der reisler ve bence bu çok doğrudur,
çayelinde arabayla geçerken denizin dalgasını görmüştüm gözümün önüne gelir kıyıda olmasına rağmen dalga boyları dev gibiydi hiç unutmam o dalgaları.
orhan abi o ayarlar tekne motor ilişkisine göre değişir her türlü denemeyi yaparak en iyiyi bulursun zaten.
trim ayarlarını yaparken kademelere getirip hızlı ve yavaş giderek teknenin ne yapacağını görürsün.
en önemli husus mutlaka motoru tekneye ayrı bir iple bağla bağladığın yer sağlam olsun.motor düşmesi çok fazla başa gelen birşey değildir ama yinede bağlamakta fayda var.
genelde motorlar ani dönüşlerde düşerler aniden dönünce bağlama halkaları sıkılmış olsa bile çıkarlar dikkatli olmak tedbiri başta almak en güzeli.
Bul
LeVrEkCi yazdı:hayırlısı olsun ahmet abi,karadenizde av yapmadım ama rizede dayılarımdan bilirim ayrıca babam çayelinde 20 yaşına kadar balık tutmuş tekneleriyle başlarına gelenleri anlatır durur,her türlü tehlike karadenizdedir bunu çok iyi bilirim.
karadeniz ayrı bir tecrübe ister der reisler ve bence bu çok doğrudur,
çayelinde arabayla geçerken denizin dalgasını görmüştüm gözümün önüne gelir kıyıda olmasına rağmen dalga boyları dev gibiydi hiç unutmam o dalgaları.
orhan abi o ayarlar tekne motor ilişkisine göre değişir her türlü denemeyi yaparak en iyiyi bulursun zaten.
trim ayarlarını yaparken kademelere getirip hızlı ve yavaş giderek teknenin ne yapacağını görürsün.
en önemli husus mutlaka motoru tekneye ayrı bir iple bağla bağladığın yer sağlam olsun.motor düşmesi çok fazla başa gelen birşey değildir ama yinede bağlamakta fayda var.
genelde motorlar ani dönüşlerde düşerler aniden dönünce bağlama halkaları sıkılmış olsa bile çıkarlar dikkatli olmak tedbiri başta almak en güzeli.

Verdiğin bilgiler hepimiz için çok önemli Nihat...Teşekkürler..
Bul
Faruk,Nihat bilgiler için teşekkürlerAlkisSoruların devamı yakında başlayacakSeerfrastgele.
Bornova - izmir
Bul
orhanekmekci yazdı:Faruk,Nihat bilgiler için teşekkürlerAlkisSoruların devamı yakında başlayacakSeerfrastgele.
her zaman seve-seve..
yoksa bir seyler ismarladin mi abi?
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  satılık kamp ocak ve kartuşları nihatkr 33 1,135 15-04-2017, 21:09
Son Yorum: yalova tatar
  Satılık Sıfır Daiwa DF-6403 Spin yeleği demdem 12 3,590 13-03-2017, 08:10
Son Yorum: yaser2sultan
  25-30 hp Motor aranıyor onat 5 423 07-03-2017, 20:59
Son Yorum: onat
  Satılık Elektronik Tartılar rusan 3 655 07-09-2016, 11:03
Son Yorum: bucalıfikret
  Satılık Surf Kurşunlar rusan 3 545 07-09-2016, 10:51
  Satılık Silikonlar ve Rapalalar rusan 9 1,076 07-09-2016, 10:49
  satılık araba satilikaraba 1 556 29-07-2016, 18:03
Son Yorum: Lapsetur
  3-6 hp 4 zamanlı motor arıyorum maceratorr 3 543 30-04-2016, 14:22
  Satilik furuno fcv 620 balik bulucu 50/200 khz dentex 11 2,973 01-03-2016, 21:32
  bot ve motor arıyorum LeVrEkCi 2 893 29-11-2015, 20:28
Son Yorum: LeVrEkCi

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi